Aktywne Wpisy
14latnawykopie +35
Właśnie powiedziałem dziewczynie, że idę do kolegów, a ona się wypieła i pyta czy na pewno. No i zostałem ( ͡º ͜ʖ͡º) #zwiazki #rozowepaski
Teuvo +78
właśnie pracuje na pc z windows xp i kineskopem i skanuje dokumenty antycznym skanerem plustek opticpro st64
Nawpuszczali sprzedawców z Azji. Specjalnie wybieram towar z dostawą do kilku dni, żeby pominąć wszystkich sprzedających z Chin - bo to długi termin dostawy, problem ze zwrotem itd. Podany w aukcji czas przesyłki 3-4 dni. Dzień po zakupie co?
Jakbym chciał se z Chin kupować, to bym se na Aliexpress wszedł.
@January-zwiedza-szpary: przecież nie odrzucasz sprzedawców z chin, żeby to zrobić zaznaczasz "wysyłka z Polski" + smart, co nie zmienia faktu że allegro zaczyna testować granice do jakich może się posunąć, więc ja zrezygnowałem z ich usług
@PieknyWojciechPostrachDziewic Gdzie kupować? Jak żyć?
@January-zwiedza-szpary: większość rzeczy znalezionych na allegro można kupić bezpośrednio na stronie/w sklepie sprzedawcy, przeważnie wychodzi taniej + pozbawiasz allegro zysku
Powiedzcie mi jak to jest. Jak to jest, że ja ZAWSZE znajduje akurat na allegro najtaniej, WSZYSTKO jest bezproblemowo i nigdy nie miałem żadnego problemu xD
Jedyny problem na jaki trafiłem, to raz jak zdecydowałem się kupić poza allegro, a potem chciałem ten przedmiot zwrócić i musiałem zapłacić 17zl za przesyłkę (a skusiłem się na cenę 10zl mniejszą xD)
wiem nie jest to jakaś duża liczba przesyłek, ale od kiedy zaczęli robić sobie jaja ze sprzedawcami z chin, zamawiam wszystko poza allegro i jeszcze nigdy nie zapłaciłem drożej, nigdy też nie miałem problemu
@Anonek463 no widzisz, a ja bardzo sobie chwalę rezygnację z usług allegro na rzecz inpost/aliexpress/amazon/inne marketplace/sklepy sprzedawców, na dodatek póki co przy każdym zakupie w najgorszym przypadku wyszło na to samo, ale przeważnie jednak łączna do zapłaty kwota wychodzi niższa
To że w innym sklepie jest drożej to nie jest utrudnianie mi
@PurpleHaze: najgłupsze jest to, że nie przy wszystkich to jest.
@January-zwiedza-szpary kolejną głupotą jest ich z------a autokorekta. jakiś czas temu szukałem jakiejś bzdury po nr części, a te pajace cały czas zmieniały to na inny tekst. Bo moich wyszukiwań było 1, a tamtego więcej. więc może o to drugie mi chodzi.
O pomieszanych przez chińczyków kategoriach już nawet nie wspomnę.
najtaniej na allegro 471PLN
https://allegro.pl/oferta/milwaukee-packout-torba-50cm-4932464086-16459779094
zamówione w sklepie internetowym za 409PLN + oczywiście darmowa dostawa, całość trwała z 30 sekund, moim zdaniem warto, choć gdyby allegro od jakiegoś czasu nie leciało w przysłowiowe kulki to zamówiłbym przez nich i nawet nie sprawdzał ceny gdzie indziej
https://narzedziowiec.pl/milwaukee-torba-packout-50cm,3,28971,34986?
jeden zakup i nie dość że allegro nie dostało prowizji to 62PLN
@CzornyPapiez: @PurpleHaze Też śmiechłem (⌒(oo)⌒)
@Saeglopur: jak widzisz nie do wszystkich dotarła ta zmiana, jeden wmawia sobie że WSZYSTKO (aż musiał napisać to z caps lockiem) jest na allegro najtańsze, a drugi poza allegro widzi ceny +50%, zupełnym zbiegiem okoliczności żaden nie podał przykładu