Aktywne Wpisy
grexo +25
Czyli skarbówka pozwoliła na loterię a teraz zmieniają interpretację. Oczywiście cały wykop pluje na buddę bo jeździcie 10 letnimi skodami i oplami a on śmiga lambo - d--a was po prostu boli. A jak państwo zniszczyło kluskę i optimusa za podobne optymalizacje podatkowe to byliście wielkimi obrońcami wolności - banda hipokrytów. Dopóki coś nie jest zakazane przez prawo to powinno być dozwolone ale w tym batustanie to różnie bywa.
A przy okazji:
A przy okazji:

Kasahara +59
Zaskakujące podsumowanie redukcji
Ćwiczę właściwie to lat, to niezły kawał czasu, zaczynałem jako grubas z 40 % tkanki tłuszczowej. Miałem różne etapu, hobby stało się moim zawodem, pracowałem jako dietetyk z ciężkimi przypadkami zdrowotnymi, później już jako trener do dziś. Przeplatałem ciągle różne etapy, a to trójbój, a to redukcje innym razem jakieś GPP i dbanie o ogólną sprawność. Zrobiłem 300 kg co zapamiętam do końca swojego życia. Były kontuzje, żadna nie skończyła się trwałym uszczerbkiem, dzień po takich kontuzjach czy innych problemach zdrowotnych przychodziłem w temblaku i ćwiczyłem bez jednej ręki, nigdy nie odpuściłem
Podpalił życie, tak by poczuć choć ciepło na chwilę
Ćwiczę właściwie to lat, to niezły kawał czasu, zaczynałem jako grubas z 40 % tkanki tłuszczowej. Miałem różne etapu, hobby stało się moim zawodem, pracowałem jako dietetyk z ciężkimi przypadkami zdrowotnymi, później już jako trener do dziś. Przeplatałem ciągle różne etapy, a to trójbój, a to redukcje innym razem jakieś GPP i dbanie o ogólną sprawność. Zrobiłem 300 kg co zapamiętam do końca swojego życia. Były kontuzje, żadna nie skończyła się trwałym uszczerbkiem, dzień po takich kontuzjach czy innych problemach zdrowotnych przychodziłem w temblaku i ćwiczyłem bez jednej ręki, nigdy nie odpuściłem
Przyjemność
źródło: 2024-10-16 18.27.15
Pobierz

W pierwszym odcinku kartel zakłada oficjalną organizację, która będzie dbała o jego interes, nazywa się Związkiem Sympatyków Betonu Betonia Faso (ZSBBF). Stara się zabetonować swoją pozycję, skupuje poprzez różne spółki wszystkie działki nadające się na budowę bloków w TOP5 miast Betonia Faso. Nie musi płacić żadnego większego podatku za brak jego zabudowy, więc może je trzymać w swoim banku ziemii i w ten sposób blokować konkurencję.
Drugi odcinek. Kartel z Cali wie jak wygenerować największe marże: część polityków Betonia Faso przekupuje, tych niezdecydowanych zastrasza ("hormigón o plomo"). Udaje mu się uzyskać marże jak na sprzedaży narkotyków z legalnej działalności sprzedaży betonu. Agent DEA @mickpl zaczyna tropić bossów kartelu.
Trzeci odcinek. Niestety, popyt na mieszkania w pewnym momencie spada, dlatego kartel używa wszystkich swoich wpływów i udaje mu się przepchnąć ustawę, gdzie obywatele Betonia Faso będą dopłacać z podatków do betonu kupionego od kartelu - i to mimo osiągnięcia już rekordowych marż. Pomysł okazuje się strzałem w dziesiątkę, ludność kraju rzuca się na inwestycje oferowane przez kartel. Duży sukces kartelu możliwy jest dzięki ważnemu szczegółowi: kartel jednocześnie - dzięki uzgodnieniom - limituje podaż towaru (a maksymalizuje marże) i poprzez kontakty z politykami stymuluje podaż w krótkim okresie czasu.
Czwarty odcinek. Ludzie widząc co się dzieje w następnych wyborach wybierają nowy rząd. Na szczęście kartel ma również wśród polityków tej formacji wielu starych przyjaciół. Boss kartelu komunikuje swoją decyzję: "Robimy to samo co ostatnio, staramy się aby obywatele sami zapłacili za nasze wysokie marże, jednocześnie kontrolujemy niską podaż na rynku i optymalizację marż".
Zapowiedź piątego odcinka: czy kartelowi uda się drugi raz sztuczka z upłynnianiem towaru w Betonia Faso? Czy agent DEA @mickpl pokrzyżuje plany kartelu? Obejrzyj koniecznie.
źródło: betonia faso
Pobierzhormigón o plomo