Wpis z mikrobloga

@Dinek30 ta system jest zły. Wszystko wokół jest złe tylko nie ty xD
Ja codziennie wstaje zadowolony i z przyjemnością idę do mojej pracy bo kocham to co robię. Przerabiałem w moim życiu różne zakłady pracy i zawsze byłem zadowolony z tego co robię. Niewazne czy praca fizyczna i ciężka czy równie ciężka ale biurowa.
Z obserwacji kumpli z pracy jedyny problem jaki dotyka wszyskich tych narzekaczy wszędzie to wspólna cecha
  • Odpowiedz
@Notes: Nigdzie nie napisałem że tylko system jest problemem. Ten system może działać dla ludzi który się w nim odnajdują, mają jakieś plany, marzenia, cele. Ale co z pozostałymi? Z Ludźmi, którzy z różnych przyczyn ich nie mają? Przyczyny ekonomiczne, rodzinne, choroby psychiczne, fizyczne. Dla ludzi który nigdy nie "lubili" swojego życia ten system jest męczarnią. Osobie która zawsze lubiła życie, łatwo zrzucić wszystko na lenistwo. "Po prostu się uśmiechnij,
  • Odpowiedz
@Notes: No widzisz, a ja nigdy nie widziałem w życiu żadnego celu, nie miałem żadnych marzeń, nienawidziłem sytuacji społecznych do tego stopnia że zamknąłem się w domu na ponad 10 lat, nigdy nie miałem żadnej motywacji do życia czy nauki. Nigdy mnie uczestniczenie w tym świecie nie interesowało. Czy miałem na to wpływ? Może. Może powinienem się zmusić do wyjścia do ludzi, integracji ale nie potrafiłem i teraz skończyłem z
  • Odpowiedz