Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ktoś poleci jakieś opony całoroczne do auta z tylnym napędem (BMW)? Nie chcę się władować w jakieś gówniane, a w zimę jednak trzeba trochę lepszych opon do takiego napędu. Idę w całoroczne z racji tego, że nie jeżdżę jakoś dużo, a i nie mam czasu i chęci na wizyty u wulkanizatora. #opony #mechanikasamochodowa #samochody
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Judicator: ja się zastanawiałem, ale uznałem że skoro całoroczne na tylny napęd do daily, to biorę najlepsze co może być. Także właśnie wleciały Michelin. Wykopki raczej nie lubią Pirelli, a ktoś jeszcze polecał Bridgestony
  • Odpowiedz
@Judicator: Kup sobie drugi komplet kół, żabę, klucz 17. Nie trzeba jeździć dużo, żeby się owinąć na drzewie przez c-----e opony. Jeszcze tu niektórzy jakieś gówniane Klebery polecają do RWD. XD
  • Odpowiedz
@Judicator o kleber sie nie wypowiem, ale jeśli chodzi o Michelin to jako pierwsi zaczęli przerabiać letnie na zimówki w przeciwieństwie do reszty rynku która przerabiała zimówki na letnie i dało to świetny efekt, cena adekwatna do jakości
  • Odpowiedz
@Judicator dwie opony mogę Ci polecić, miałem Goodyear 4 seasons i były bardzo dobre, wolno się zużywały komplet przelatał 70 tyś. km. Drugie to Michelin Crossclimate 2 i tu jest problem bo mam na nich 34 tyś km i zużycie jest dużo mocniej zauważalne, nie wiem czy do dolecą do 50. Jak dużo nie jeździsz to bierz Michelin jak dużo lepiej Goodyeara.
  • Odpowiedz