Wpis z mikrobloga

@Kaczypawlak: Skoro jesteś biologiem to powinieneś wiedzieć, że człowiek rodzi się zarówno z płcią mózgu jak i płciom biologiczną.

Co do pierwszej cześć wpisu. Też przechodziłem obok tego raczej obojętnie, ale zaczęło mnie to już wyraźnie drażnić więc zacząłem z tym walczyć.

Co do drugiej, to w mediach partie postrzegane są po przez pryzmat obyczajowy w internetach po przez pryzmat gospodarczy. Dlatego np pis jest ukazywany jako prawica(bo taka prawda
  • Odpowiedz
że człowiek rodzi się zarówno z płcią mózgu jak i płciom biologiczną.

@CreativePL: Jakbyś wiedział to u nas tego nie uczą, jest tylko płeć biologiczna. Psychiki nie zgłębiamy, ponieważ zajmujemy się badaniami nad rzeczami materialnymi, od tamtego są psychiatrzy, a to już są lekarze. Biolodzy badają to co się da zauważyć, a więc przepływ impulsów między neuronami, a cała psychika jest niemal fizycznie nie zbadana, więc nie powtarzaj bzdur. A co
  • Odpowiedz
@CreativePL: A teraz dalej o płci, jakbyś wiedział to płeć w naszym gatunku tak jak u większości (jeśli w ogóle istnieje u niego płeć) powstaje po to, aby doszło do rekombinacji materiału genetycznego podczas zapłodnienia. Do tego jest regulowana na etapie rozwoju osobnika albo podczas zapłodnienia (jak u nas, determinacja genetyczna) albo podczas warunków rozwoju na przykład zależne od temperatury (determinacja środowiskowa) to te zmiany są nieodwracalne i następują już
  • Odpowiedz