Aktywne Wpisy

affairz +51
z niektórymi wycenami domów jesteśmy obecnie w fazie jakiegoś absolutnie kuriozalnego "chyba się komuś sufit spadł na głowę"
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: zgierzeta
Pobierz
gaga-jaga +21
#hotelparadise dlaczego aż tak nie lubicie Wojtka? Ze manipuluje Mają? Przecież on tylko przy niej trwa, nie robiąc jej nic zlego. Nie obiecuje, nie klamie, nie zwodzi, nie udaje, nie flirtuje, ale za to stopuje ją, nie wykorzystuje tego, ze się do niego klei itd. Trzyma ją na dystans, ale to chyba dobrze, ze nie przekracza granicy kolezenstwa, skoro nic do niej nie ma? A co wg Was mialby zrobic?
"No wiesz Maju, nie czuje nic do Ciebie, zmieńmy parę na taką, w ktorej tez nie będę nic czuł"
A to ze się ślizgał caly program to kwestia grania w tę grę. Mozna to komentować, ale czy oceniać? Slucham, co konkretnie Wy byscie zrobili na jego miejscu? Odeszlibyscie z programu bo się nie zakochaliscie?
Gdyby przytulił Maję, to bylby kwik ze wykorzystuje jej naiwność. Nie przytula - oo na pewno ma aspergera albo dziewczynę. Wg Was tam wszyscy powinni się tylko i wyłącznie zakochiwać? To chyba nie jest konwencją tego programu?
Ogladam
"No wiesz Maju, nie czuje nic do Ciebie, zmieńmy parę na taką, w ktorej tez nie będę nic czuł"
A to ze się ślizgał caly program to kwestia grania w tę grę. Mozna to komentować, ale czy oceniać? Slucham, co konkretnie Wy byscie zrobili na jego miejscu? Odeszlibyscie z programu bo się nie zakochaliscie?
Gdyby przytulił Maję, to bylby kwik ze wykorzystuje jej naiwność. Nie przytula - oo na pewno ma aspergera albo dziewczynę. Wg Was tam wszyscy powinni się tylko i wyłącznie zakochiwać? To chyba nie jest konwencją tego programu?
Ogladam

Jutro w moim projekcie, w którym jestem sam, będzie prezentacja dla klienta. Było kilka rzeczy do zrobienia, rozbite na taski. Gdybym do nich usiadł i pchał wszystko w jednego brancha (tak wiem), to bym to wszystko na luzie zrobił do 17:00. No może do 19:00. Manager był jednak mądrzejszy i zamiast się mnie o to spytać, to wziął dwa ananasy (hiszpanów) z innego projektu by mi pomogli.
Pomyślałem sobie, spoko. Znajdę jakieś "pełne cząstki", powiem im co i jak i będzie zrobione. Musiałem najpierw coś znaleźć, potem z nimi porozmawiać, wysłać linki i referencje. Serio, bardzo dobrze każdemu z nich opowiedziałem co ma zrobić, żeby nasza praca zespołowa się udała. Dostali zadania które zajęłyby mi po około 2 godziny, dla nich spoza projektu zakładałem 4.
No więc ja już dawno zrobiłem co miałem. Zapytałem się jednego z nich czy już skończył, to ten że nawet nie zaczął. Inny nagle musiał do mnie koniecznie zadzwonić i się upewnić czy wszystko co mu powiedziałem jest ok. Przyszła godzina 18:00 I jeden z nich wrzucił... No może bardziej, wysrał z siebie tak c-----y kod, że nie mogłem w to uwierzyć. Jedyne co miał zrobić to głównie copy&pastę ze zrozumieniem.
No więc napisałem temu managerowi, że jeden i drugi do 18 nie skończyli rzeczy, które ja bym już dawo ogarnął. Poświęciłem kupę czasu by powiedzieć im co robić i bardziej opłacało mi się samemu nad tym pracować. Nie zamierzam naprawiać jego błędów i nie będę w tym już dzisiaj uczestniczył. Nie będzie nadgodzin do 23 przez Hiszpanów. Próbował do mnie jeszcze zadzwonić, ale wyłączyłem komputer i sajonara. A wy, jeżeli trafiacie do innego projektu ad hoc na szybką pomoc, to nie obijajcie się aż tak jak tamte gagatki, jutro poinformuje o tym HoD i będzie się kręciło. Co ciekawe z jeden z nich ma wyższe stanowisko niż ja. Przydapał się do mnie dzisiaj, bo używam continue w pętlach xD a dogmat mówi że to jest fe
Legitne przypadki użycia goto to choćby obsługa błędów w językach bez RAII lub równoważnego mechanizmu (np. język C) - czyli klasyczne
goto error / goto cleanup.Drugim przypadkiem jest wyskakiwanie
Wszystko się da tylko że często będzie mniej
@Krolik: wiadomo, każdy codebase ma inne założenia, tyle że to nie dowodzi, że Dijkstra się mylił, a wręcz przeciwnie, potwierdza jego zastrzeżenie, że unikanie goto nie dotyczy każdego kodu.