Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
NoMoreTearsJustSmile +1067
Który mirek właśnie zadzwonił do #radio357 i pozdrowił cały tag #nieruchomosci z Wykopu? XDDDDDDDDDDDDDDD
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
#aliexpress
@MickM:
xD
no i?
czesci zamowien sprzedawca w ogole nie wysle, czesc zamowien wysle po miesiacu lub wiecej....
max ktory mialem, to 1,5 miesiaca w statusie "collected by courier" - czyli najgorszym mozliwym statusie. Ono nie jest ani do wysylki ani w wysylce. nic nie mozesz zrobic. Nawet anulowac zamowienia - bo teoretycznie zostalo wyslane. I to nie byl jednorazowy przypadek...
@MickM:
czyli tylko mi sie wydawalo, ze czekam na wysylke i aliexpress gowno moze zrobic