@iforgotmypass_: To koszt za surowy zamknięty, bez niczego powinien zrobić w tych kosztach. Jak sam by robił to pewnie z 80-120 mniej. Takie domy zamyka się w 400-500k ze wszystkim, jak sam robisz wykończeniówkę to i w 250-350 się zamkniesz. 350 to opcja gdzie sam niewiele robisz ale zatrudniasz sobie i szukasz tańszych specjalistów, który robią ci pojedyncze rzeczy (500k to jak zlecasz 1 firmie i masz
@voldi: +1 byku, ja zrobiłem małe okna przez to właśnie.
@nunczako zależy gdzie. Pod Warszawą czy Krakowem dolicz 50k. Gdzieś pod Zieloną Górą powinno być OK. SSZ w 240k jest realny, ale trudny do osiągnięcia.
@voldi: Chyba nie chcesz gościowi wmówić że będzie miał gotowy dom do wprowadzenia za 250-350k? To chyba wszystko robić samemu łącznie z robieniem pustaków i mieszaniem betonu w betoniarce, a i tak podejrzewam że nie wystarczy.
Chyba nie chcesz gościowi wmówić że będzie miał gotowy dom do wprowadzenia za 250-350k? To chyba wszystko robić samemu łącznie z robieniem pustaków i mieszaniem betonu w betoniarce, a i tak podejrzewam że nie wystarczy.
@Pablikos: Do wprowadzenia? małe domki idzie w 250 zrobić,średnie w 350 tak, prawdopodobnie nie w okolicy burżujskich miast, tak u mnie. Nie trzeba niczego samemu mieszać ani nic ale tak robisz bez faktur, szukasz, robisz po znajomości, robisz sam. Tak budują tutaj u mnie ludzie i tak budują domy...
Ja wiem, że ceny poszły do góry ale tez budowałem an tych cenach, szwagier zakończył budowę 3 lata temu i w około 300k zamknął się w sporej i fajnej chałupie, ale owszem mega dużo sam robił, zajęło to czas a nie że w rok postawił ale zrobił. Teraz pewnie wyszłoby mu ponad 350, może i 400 bo jest drożej, on np. pustaki kupował jeszcze tanio, a ocieplenie
@voldi: Budowałem się pod miastem wojewódzkim w polsce B, zacząłem w 2018r i prosta parterówka stodoła 130m wyszła mnie ponad 300k do zamieszkania co uważałem za super wynik patrząc na to ile ludzie wydają na budowę domu. Wykonawców szukałem każdego z osobna, trochę też zrobiłem sam, dużo materiału miałem w dobrych cenach albo nawet za półdarmo ze względu na znajomości. Więc nie wmówisz mi, że w małym domku przy tej
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda? Da się. Pytania czy jest powodzenie u kobiet? Jest. Czy wyglądam jak monstrum na codzień? Chyba nie.
Całkiem spoko rozkład w tak niewielkiej bryle
https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-wisteriach-15-m2f526f906e31e
#nieruchomosci #budownictwo
@iforgotmypass_: To koszt za surowy zamknięty, bez niczego powinien zrobić w tych kosztach.
Jak sam by robił to pewnie z 80-120 mniej.
Takie domy zamyka się w 400-500k ze wszystkim, jak sam robisz wykończeniówkę to i w 250-350 się zamkniesz.
350 to opcja gdzie sam niewiele robisz ale zatrudniasz sobie i szukasz tańszych specjalistów, który robią ci pojedyncze rzeczy (500k to jak zlecasz 1 firmie i masz
@nunczako zależy gdzie. Pod Warszawą czy Krakowem dolicz 50k. Gdzieś pod Zieloną Górą powinno być OK. SSZ w 240k jest realny, ale trudny do osiągnięcia.
@Pablikos: Do wprowadzenia? małe domki idzie w 250 zrobić,średnie w 350 tak, prawdopodobnie nie w okolicy burżujskich miast, tak u mnie.
Nie trzeba niczego samemu mieszać ani nic ale tak robisz bez faktur, szukasz, robisz po znajomości, robisz sam. Tak budują tutaj u mnie ludzie i tak budują domy...
Ja wiem, że ceny poszły do góry ale tez budowałem an tych cenach, szwagier zakończył budowę 3 lata temu i w około 300k zamknął się w sporej i fajnej chałupie, ale owszem mega dużo sam robił, zajęło to czas a nie że w rok postawił ale zrobił. Teraz pewnie wyszłoby mu ponad 350, może i 400 bo jest drożej, on np. pustaki kupował jeszcze tanio, a ocieplenie