Wpis z mikrobloga

wrzucam update publicznego portfela #przegranko100k stan na dzień 28.09.2024, wynik od maja mniej więcej mieli w miejscu, gotówka na wyczerpaniu, więc w najbliższym czasie za wiele nie będzie się tu dzialo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

początkowo: 100k
aktualny stan: niecałe 280k
ostatnie podsumowanie: było około 263k

#gielda

(w spoilerze disclaimer)

affairz - wrzucam update publicznego portfela #przegranko100k stan na dzień 28.09.202...

źródło: 28-09-2024

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

największy utarg na tym portfelu zrobiła spółka której już nie ma w tabelce,

@affairz: Żeby było jasne, szacun za robotę i odwage pokazania tego. Ja tylko wrzucam swoje 2gr: ryzyka w tym portfelu przy takiej dywersyfikacji masz bardzo dużo. Trend robi tu robotę, a nie selekcja.
  • Odpowiedz
  • 0
@DJ007: imo selekcja zrobiła większość wyniku bo 100 ze 145k to jedna spółka

a jakie mam ryzyka? główne ryzyko to że cały portfel jest na bananowej giełdzie, ale inwestuję też w EUR i USD tylko nie upubliczniam. zresztą ten portfel to nie jest 100% moich akcji na GPW
  • Odpowiedz
główne ryzyko to że cały portfel jest na bananowej giełdzie, ale inwestuję też w EUR i USD tylko nie upubliczniam. zresztą ten portfel to nie jest 100% moich akcji na GPW

@affairz: Ja sie odniosłem tylko do tego co widać, nie wiem co masz w euro i usd. Widzę na arkuszu wisielców, z którymi nie zrobiłeś porządku. Wynik jest bardzo dobry i bije polskie benchmarki, lecz ryzyko czai sie właśnie
  • Odpowiedz
  • 1
@affairz: ja p------e ale gowna masz w tym portfelu XD

@bialowieska12345: takie właśnie było pierwotne założenie tego całego challengu który nie wiem czy zauważyłeś został nazwany "przegranko" ( ͡° ͜ʖ ͡°) odsyłam do pierwszych postów na tagu, to wiele wyjaśni XD

Jeśli potrafisz realizować utuczone zyski, to z syfem też powinieneś robić jakiś ład. Bez robienia ładu z wisielcami dynamiczny trend w dół zawinie
  • Odpowiedz
  • 0
@woskrosenie: nie wiem ale ten portfel jak prześledzisz od samego początku był dla beki i najpierw założenie było takie żeby p-------ć tę kasę ( ͡° ͜ʖ ͡°) stąd tyle śmieciuchów nadal w portfelu, wszystko jest na tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a ściemy tu nie ma żadnej - wszystkie transakcje kupna wrzucam screeny, wszystkie wykonane ruchy jest wrzucane info tego samego dnia
  • Odpowiedz