Wpis z mikrobloga

Wybierz co bardziej odczuje PZU:

• wielu pobiegnie ubezpieczyć się 21.8% (59)
  • ogromne wypłaty/straty PZU 35.8% (97)
  • nie wiem, lubię sondy 42.4% (115)

Oddanych głosów: 271

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@widmo82: ja bym chciał zobaczyć te ogromne straty, bo po zdjęciach z powodzi wcale to tak strasznie nie wygląda, wiadomo mogą być indywidualne tragedie ale nie widzę tam wielo miliardowych strat. W srednim temrinie zyska, a w krótkim wiele nie straci.
  • Odpowiedz
@widmo82: Według mnie nie ma w tym nic dziwnego. Bez względu na to jak mocno się zabezpieczali, każde ziszczenie się scenariusza, na który ubezpieczali się ich klienci, jest dla nich stratą. Pozostaje pytanie, jaka to jest skala, ale na logikę można zakładać, że obecnie odsetek ubezpieczonych nieruchomości jest zdecydowanie wyższy niż w 1997, a więc obciążenie PZU będzie stosunkowo wysokie. O skali zniszczeń się nie wypowiem, ale na pewno byłbym
  • Odpowiedz
@charlie1919: no to teraz porównaj straty z 1997 do tych obecnych, to nie będzie nawet 2% znisczeń jak wtedy. Po powodzi przyjdzie czas na podliczanie, na razie media pokazują tylko te najbardziej tragiczne zdjęcia i wydarzenia a człowiek myśli że tam apokalipsa.
  • Odpowiedz
no to teraz porównaj straty z 1997 do tych obecnych, to nie będzie nawet 2% znisczeń jak wtedy.

@spinor: w 97r. bilem pokrzywy patykiem, niestety nie wiem dokładnie jak to wyglądało, ale śmiem stwierdzić że obecne straty pójdą w mld.
  • Odpowiedz