Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie czy w takich Głuchołazach jest jakiś ewentualny sztab kryzysowy z saperami, którzy już teraz rozkminiają i opracowują plan w jaki dokładnie sposób można ten most r----------ć, w razie gdyby jednak istniała konieczność ostatecznego r------------a ratowniczego?
#powodz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niecodziennyszczon: Dzisiaj rano był dyskutowany plan aby r------ć samą płytę mostu ale wniosek był taki, że w razie niepowodzenia demolki ryzyko które stworzyłaby osłabiona konstrukcja jest zbyt duże.
  • Odpowiedz
jak most się zerwie to nie zrobi blokady i nie zaleje miasta?

@PiszeCzasen: nie jest łatwo rozwalić most, ukraińcy całą ciężarówkę wysadzili i uszkodzili most na krym, ładunek musiałby być tak ogromny że ja p------e i przy okazji rozwaliłbyś okoliczne budynki i stworzył potężną falę
  • Odpowiedz
@pieczk: odpowiadałem co da rozwalenie mostu, a nie czy to jest proste. I porównujesz działania partyzanckie z tymi, które można zaplanować i most krymski z mostkiem tutaj. Trochę nie ta skala.
  • Odpowiedz
@PiszeCzasen: ale to masz przecież zbrojony beton, to byś musiał go przetopić w odległości co kila cm max bo jak nie to pójdzie i zrobi większych szkód, nie bez powodu nikt nigdy tego nie robił bo to jest po prostu c-----y pomysł i zbyt niebezpieczny
  • Odpowiedz