@mroz3: (#) Z Endomondo masz na myśli z aplikacją w telefonie, czy po prostu na stronie mieć wykres tętna?
jeżeli to pierwsze to dowolny telefon (albo zegarek w stylu Sony Smartwatch) z obsługą GPS i ANT+ i do tego opaska z ANT+.
Jeżeli to drugie to zapewne dałyby radę zegarki takie jak Garmin Forerunner, tylko nie wiem jak tam wygląda eksport wykresu tętna i wrzucenie tego do Endo.
Zależy jaki masz telefon i Android. Są fajne pulsometry na bluetooth Smart (4.0) ale wymagają dość nowego androida. Natomiast bateria starcza na bardzo długo wtedy, ja mam "pastylkę" zegarkową i ze 20 treningów zrobiłem i lata. Ale mam GSG3 i on obsługuje nowe bluetooth, musisz sprawdzić czy Twój też.
I bodaj tętno endo mierzy w wersji pro (ale nie wiem na pewno, natomiast sugeruję sprawdzić).
@zwierzak2003: no tak, ale szczególnie taniej to za bardzo nie ma, tj. mozna sobie za 70 zeta kupić w decathlonie zegarek z pulsometrem ale nie będzie łączności z telefonem
jeżeli to pierwsze to dowolny telefon (albo zegarek w stylu Sony Smartwatch) z obsługą GPS i ANT+ i do tego opaska z ANT+.
Jeżeli to drugie to zapewne dałyby radę zegarki takie jak Garmin Forerunner, tylko nie wiem jak tam wygląda eksport wykresu tętna i wrzucenie tego do Endo.
EDIT: W sumie
I bodaj tętno endo mierzy w wersji pro (ale nie wiem na pewno, natomiast sugeruję sprawdzić).
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli są tańsze, to chętnie zobaczę, bo znajomi też pytają czasem o pulsometry i chętnie zostałbym specjalistą w temacie, także cen :)