Dziś zamiast chodzenia po lesie było chodzenie po łąkach i pastwiskach. Mi tam się podobało. Pamiętajcie Mircy - my chodzimy żebyście wy nie musieli. #r2d2zwiedza #natura
@R2D2_z_Sosnowca tutaj to dość popularne zjawisko, że stare farmy a nawet jej części są odkupowane przez stan i zamieniane w ścieżki dydaktyczne. Tak było i w tym przypadku
@R2D2_z_Sosnowca a potem pastwiska się kończą i zaczyna się las czyli krajobraz Nowej Anglii wraca do normy. Connecticut ze swoimi 56% zalesienia jest na ostatnim miejscu w New England ale konkurencja jest cholernie trudna. Powierzchnia Main to bite 90% lasu a reszta to jeziora i zdechłe racoony
@R2D2_z_Sosnowca USA to generalnie mokry sen Janusza grzybiarza. Wszędzie pełno grzybów i konkurencji brak. Niektórych nawet ślimaki nie dają rady zjeść
@R2D2_z_Sosnowca: ale o co chodzi z tymi zdjęciami co chwilę? Czy jak wejdę na chiński wykop to też mam wrzucać zdjęcie pleców syna jak idę po parku w Krakowie? Chce Ci się to robić? Chodzi o jakąś więź z rodakami której się panicznie trzymasz?
@Poldek0000 dosłownie raz widziałem grzybiarzy i było to Włosi. Znam jednego Polaka co jeździ gdzieś do MA zbierać ale tak poza tym to grzyby mają tu bezstresowe życie
@skorpion666 jedni wrzucają gorzkie żale, że się nie da, bo psycha siadła, ale że lenistwo motzno albo że ich rodzice przeleżeli z piwem przed tv całe ich dzieciństwo i że się nie da i że trzeba koniecznie uprawiać antynatalizm bo z dziećmi to się już nic nie da robić nigdy itd. a ja wrzucam zdjęcia z różnych miejscówek z kolejnym już współtowarzyszem chodzenia po krzakach. Taka moja przekora wobec leniwych jęczących
Phillips-Lovdal Farm Preserve #connecticut #usa +25C
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzMiłego dnia Mircy. Elo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzZdjęcia z Podlasia. Nie z nami te numry (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Ps. Czy w USA jest kultura zbierania grzybów?