Wpis z mikrobloga

#android #huawei #programowanie

Jestem posiadaczem schowanego na czarną godzinę tel. huawei p40 lite i szybkimi krokami zbliża się przesiadka z modelu p30 pro, miałem już okazję korzystać z tamtego i wiem że nie posiada on wsparcia dla usług google, co jest dla mnie dość ważne. Udało mi się wtedy ogarnąć temat przy pomocy jakiejś apki, ale to był taki temat zastępczy i nie chciałbym z niego korzystać. Chciałbym w nim zrobić root i wgrać jakiś soft, nie wiem aktualizację, cokolwiek co ten telefon doprowadzi do normalnej funkcjonalności jak np mój obecny, lecz całkowicie nie wiem jak się za to zabrać samemu bez potrzeby cebulenia w punktach zajmujących się takimi rzeczami, o ile to wykonalne bez specjalistycznego oprogramowania na licencji. Jakieś rady jakieś linki ktoś coś. Mój cioteczny brat miał jakiegoś chińczyka z aliexpres i wiem że bardzo się dłubał z nim żeby pozmieniać i wgrać normalny europejski soft z językiem polskim (niestety już mi w tym nie pomoże) a znał się na takich sprawach nieco lepiej niż ja, ale wierzę w siebie i przy odrobinie poprowadzenia pokierowania chciałbym spróbować to ogarnąć samemu.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@modzelem: a ten co mam to co mam wyrzucić nowy jest po za tym nie jestem zwolennikiem wywalania kasy z którą muszę oszczędnie kiedy mam w szufladzie telefon który od biedy mogę dostosować (a zakładam że się da)
  • Odpowiedz
@Gabaryt: Nie odblokujesz bootloadera a nawet gdyby ci się udało (na pewno odpłatnie) to nie znajdziesz custom rom na niego.
Jak wyżej, sprzedaj i kup inny albo używaj jak jest.
  • Odpowiedz