Wpis z mikrobloga

• 25
@aarahon @sylwke3100 Dziękuję za info. Zjeździłem większość miast w PL i takich dziwów jeszcze nie widziałem.

Poza tym to wprowadza IMHO w błąd bo ja nie chce po całej metropolii jechać tylko jednym tramwajem teraz i za 5 godzin znów xD

Ps. Dlaczego biletomat na tramwaj jest tylko jeden na tyle, ja tu bilet chcę skasować klikam że może jakiś czytnik kodów się odpali a tu "zbliż karte" i tak
  • Odpowiedz
Ps. Dlaczego biletomat na tramwaj jest tylko jeden na tyle, ja tu bilet chcę skasować klikam że może jakiś czytnik kodów się odpali a tu "zbliż karte" i tak w trzech pojazdach xD

Odpowiedz

@KitchenBanana: Tramwaje żadnych biletomatów stricte nie mają. To są kasowniki z funkcją czytnika karty miejskiej gdzie tam możesz odbijać kartę albo kupować jednorazowe bilety.
  • Odpowiedz
@KitchenBanana: o 21 kup sobie 3 godzinny czy tam 3x 1 godzinne, o co chodzi wogole?
Czy to znowu taka sytuacja że jak ktoś okrył że gorąca kawa jest gorąca to trzeba dla takich mózgów pisać na gorącej kawie że jest gorąca kawa, masz bilet, masz na nim napisane do której godziny będzie działał, nie pasuje to nie kupuj albo kup akurat tyle ile potrzebujesz,
Odpisałem na żart, ale jest
  • Odpowiedz
@KitchenBanana *+2 zł, 15 kosztuje dobowy w Warszawie :P

A co do tych dziennych biletów, to też uważam że to bardziej scam, w niektórych miastach europejskich już też się z tym spotkałem, podobnie np. działają bilety turystyczne w Madrycie, o mało co właśnie tego nie kupiłem w automacie, po tym jak dojechaliśmy do Madrytu o 23 i dopiero w necie doczytałem, że ten 1 przejazd, którego wtedy potrzebowałem to mi od
  • Odpowiedz
@sylwke3100 a jest dostępna jakaś tańsza opcja dobowa? Bo z jednej strony fajnie, że jest duży zasięg, ale większość osób tego nie potrzebuje. W Warszawie możesz wybrać czy chcesz bilet na 1. strefę czy na 1+2. Na dwie strefy kosztuje 26 zł, to przyznaję, 2 zł drożej niż dobowy w GZM, ale większości wystarcza ta 1. strefa, która oprócz Warszawy obejmuje też Izabelin, Łomianki, Marki, Ząbki i Konstancin-Jeziorną.
  • Odpowiedz
@Templar Nie ma. U nas jakiś czas temu zrezygnowano z podziału obszarowego na biletach jednorazowych czy krótkookresowych. Tym bardziej że tu dużo podróży odbywa się poza miastami a są takie jak np Świętochłowice że bardzo łatwo jest się zmienić miasto albo wyjechać poza bo jest przelotowym.
  • Odpowiedz