Wpis z mikrobloga

Ale piękny ból dupska rosjanina o ten kursk, fajnie się to czyta, szkoda że krótkie. I po co się denerwować skoro 3-dniowa operacja idzie zgodnie z planem a ukraincow juz dawno stamtad wypchneli, wiem bo gierasimow mówił i koniasze 6 sierpnia, wiec ukraincy juz nie okupuja terytorium rosji ktorego połowę ruscy zdobywali przez 8 miesiecy przy 50k stratach, a wiązanie ruskich to na pewno był główny cel ukraińców, a nie jeden z wielu, np. mocnej pozycji do negocjacji i obnazenie tepej ruskiej propagandy, typu konfiarze biegajacy z transparentami "to nie nasza wojna" ktorym ruscy od razu kazali zamknac mordy.
No i w ostatnim zdaniu chyba skłamał, ale mogę się mylić, bo ukraińskie media od razu pisały w co uderzyła rakieta. Wiem, bo ruscy się pruli, że w Polsce ten atak jest przedstawiany jako szpital i jakis obiekt cywilny, kiedy ukraincy pisali o obiekcie wojskowym (tlumacz unknown technology blyat, wiec nie skumali ze polskie media tlumaczyly i tak wyszlo, bo nie znaja cyrylicy jak ruscy z tagu, a tlumaczyc tez nie potrafia)

#ukraina #rosja #wojna
robertkk - Ale piękny ból dupska rosjanina o ten kursk, fajnie się to czyta, szkoda ż...

źródło: mgdgmmgdmgdmgdmgd

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a wiązanie ruskich to na pewno był główny cel ukraińców, a nie jeden z wielu, np. mocnej pozycji do negocjacji i obnazenie tepej ruskiej propagandy

@robertkk: No wiem, sporo śmiesznych celów sobie wtedy wymyślaliście, typu zdobywanie elektrowni jądrowej w Kursku, żeby ją wymienić za elektrownie w Zaporożu i itp xD. Teraz nawet jak wiązanie się nie udało to na topie jest "wzmocnienie pozycji negocjacyjnej" :D.

No i w ostatnim zdaniu
  • Odpowiedz
  • 0
@Szinako: lepiej napisac ze nie wiem niz specjalnie manipulowac za 40 kopiejek za wpis i byc potem wyjasnianym, albo nie wiedziec nic o wojnie jak ty w zdaniu wyzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
lepiej napisac ze nie wiem niz specjalnie manipulowac za 40 kopiejek za wpis i byc potem wyjasnianym

@robertkk: A ja uważam, że jak się czegoś nie wie to lepiej nie pisać nic, a ty od razu napisałeś, że "chyba kłamie" xD.

albo nie wiedziec nic o wojnie jak ty w zdaniu wyzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@robertkk: Ale gdy ktoś taki jak Ty komuś
  • Odpowiedz
@robertkk: nie chce wróżyć ale eskalacja tej wojny moze doprowadzić do nieprzewidzianych konsekwencji. Masz tu za jaka cene ukraina zdobyła kursk. Czy warto ocen sam.Ogółem podczas działań wojennych na kierunku kurskim Siły Zbrojne Ukrainy straciły ponad 11 800 żołnierzy, 93 czołgi, 42 bojowe wozy piechoty, 74 transportery opancerzone, 649 bojowych wozów opancerzonych, 382 pojazdy, 89 dział artyleryjskich, 24 wyrzutnie rakiet wielokrotnego startu systemów, w tym siedem HIMARS i pięć MLRS,
  • Odpowiedz