Wpis z mikrobloga

Nienawidzę Was wszystkich, którzy odmawiacie pomocy niepełnosprawnym i wyznajecie zasadę poradź sobie sam lub zgiń. Umiecie tylko pisać, że nic się nie należy, nikt Ci nie pomoże i sami nie oferujecie pomocy i wsparcia. No chyba że wsparcie na zasadzie no to se radź sam. Takie wsparcie to mi oferowali moi rodzice całe życie. Nie umiesz? To się bardziej postaraj. Jak można nie umieć, przecież ja umiem i to łatwe. Poradź sobie sama, ja bym sobie poradziła na Twoim miejscu. I co i nie radzę sobie! A Wy mi odbieracie wszelką nadzieję.

#przegryw #psychiatria #autyzm
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Musze_wygrac_zycie
a jakiej pomocy byś chciała i wsparcia?

Nie umiesz? To się bardziej postaraj. Jak można nie umieć, przecież ja umiem i to łatwe. Poradź sobie sama, ja bym sobie poradziła na Twoim miejscu.

to już nieco ignorancja. myślałem, z każdy jest świadomy, ze różnic ludzie mają różne predyspozycje i ograniczenia wynikające z intelektu i temperamentu.
  • Odpowiedz
@10129:

a jakiej pomocy byś chciała i wsparcia?

W sumie cokolwiek np. asystent z Mops, grupę żebym mogła znaleźć pracę z której dam radę się utrzymać i uzbierać na emeryturę, albo nawet po prostu miejsce w Domu Pomocy Społecznej, żebym miała opiekę.
  • Odpowiedz
cokolwiek może czasem zaszkodzić, z ludźmi pracującymi w mopsach różnie bywa. mało kto tam idzie z dobroci serca i chęci pomocy.

grupę pewnie dostaniesz, tylko jak musisz to na ściemniaj nieco, że Ci gorzej niż jest aby nie dostać najniższej bo małe są korzyści dla pracodawców i wcale tak chętnie nie zatrudniają. korzyści małe, a potencjalne problemy z taką osobą.

też w kodzie grupy masz zapisane na co ją dostałaś, mniej.. ochoczo się patrzą na tych co mają kod 'na głowę' od takiego co ma na nogi.

nie
  • Odpowiedz
@Musze_wygrac_zycie:
w sensie tniesz się?
w jaki sposób auto agresja w tym rpzeszkadza? w zachowania autoestruktywne bym mógł zrozumieć nieco -> jak ktos dąży do pogorszenia swojego losu, ale autoagresja to chyba głwonie robienie sobie krzywdy?
  • Odpowiedz
@10129: autoagresja w sensie, że w okresie dojrzewania miałam dużą nienawiść do siebie, głodziłam się wiele lat, nie myłam się, chodziłam ubrana w łachmanach, potem zamiast tego pierwszego kompletnie nie sprzątałam w pokoju, mieszkaniu, w wyniku tego zostały zniszczone, podłogi, rózne powierzchnie, dalej się nie myłam, chodziłam w dziurawych, brudnych ubraniach.
Dalej mam wielki problem aby posprzątać wokół siebie.
Nie próbuję szukać lepszej pracy, próbowałam i mnie nie chcieli, albo
  • Odpowiedz
trudno mieć relacje z ludźmi nie myjąc się i ubierając jak bezdomny :p
to może nieco wynikać z tego

a deprsji to ty nie rozwazałaś? bo to typowe zachowanie kogoś kto ma cieższą depesje. nienawiść do siebie też

@Musze_wygrac_zycie:
  • Odpowiedz
@10129: Do depresji nie pasuje to, że w okresie dojrzewania byłam wesoła, nie miałam obniżonego nastroju, równocześnie pojawiła się samonienawiść. Obniżony nastrój to mi się pojawił jako ewentualne powikłanie potem, bo się głodziłam długo, potem zaczęłam jeść dużo i chyba wystąpił re-feeding syndrome i doszło do uszkodzenia mózgu
  • Odpowiedz
byłaś wesoła i nie miałaś obniżonego nastroju pomimo takiego życia, problemów i braku elacji z ludxmi? :o
zazdroszczę Ci w sumie xd

a w ogóle odczuwasz jakaś silną potrzeb relacji z ludźmi i smutek z powodu ich braku (o ile nadal masz ich brak)? w sumie przy autyzmie częśto ta potrzeba jest nieco obniżona

potem zaczęłam jeść dużo i chyba wystąpił re-feeding syndrome i doszło do uszkodzenia mózgu
  • Odpowiedz
@10129:

raczej się urodziłaś z takim mózgiem

Przy refeeding syndrome następuje drastyczny spadek wit. B1 co skutkuje uszkodzeniami mózgu, z tym się nie rodzisz.

byłaś wesoła i nie miałaś obniżonego nastroju pomimo takiego życia, problemów i braku elacji z
  • Odpowiedz
Przy refeeding syndrome następuje drastyczny spadek wit. B1 co skutkuje uszkodzeniami mózgu, z tym się nie rodzisz.

ale kwestia dyskusyjna czy to u Ciebie zaszło. w sensie uszkdozenie mózgu i jeżeli tak to w jakim stopniu.

Utrzymuję stały kontakt telefoniczny z jednym chłopakiem z niepełnosprawnością intelektualną i czasem napiszę na wykopie i to są moje relacje.

i wystarcza Ci to? w sesnie nie chciałbyś coś porobić, nie koniecnzie na ywo z kims.
  • Odpowiedz