Wpis z mikrobloga

Wiadomo, #gravel to teraz chodliwy temat.
A teraz kwestia coś w stylu gravela ale ze zwykłą kierownicą? Czyli coś jak fitness/hybryda czyli sztywny widelec ale z miejscem na oponę ok 40.
Jest Cube Nulane. Jest Trek FX ale tu na oponę mniej miejsca.
Jeszcze Spec Diverge jakoś sport czy cos czyli flatbar.
Kojarzycie jeszcze inne ciekawe modele warte uwagi? Cube mial dużo wersji Nulane ale teraz na 2025 trochę okroili.
Wiem, że zaraz będzie gadanie, że baranek spoko. No może tak ale ja chyba wolałbym zwykłą kierownicę więc patrzę na dostępne opcje. Aby to było wyraźnie lżejsze niż typowy cross z amorem.

#rower
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kasin: wiem, kojarzę Mariny ale tam właśnie kwestia rozmiarowi. Ja mam bliżej 200cm i Mariny wg wielu tabel to za małe. Ale muszę przejrzeć jeszcze dokładnie ich ofertę ...
  • Odpowiedz
  • 0
@4x80: tak, a dokładniej to Fastroad AR bo taka wersja ma szersze opony. Advanced to carbon czyli taki level wyżej, raczej nie dla mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@4x80: no właśnie. Zwykły to mam bo Unibike Crossfire i spoko opcja. Ale przede wszystkim waga czyli mega ciężki, zwłaszcza 23 cale rama. Plus ten amor, który średnio coś daje ale wagę podbija.
I bym chętnie wziął coś sztywniejszego, bez amora. A jakoś mam wrażenie, że z barankiem się nie polubię więc fitness z miejscem na oponę 40 może być ok.
Nawet myślałem o modyfikacjach swojego crossa ale chyba wolę
  • Odpowiedz