Wpis z mikrobloga

#mecz Ludzie piszą, że taki Modrić daje dużo kadrze, Ronaldo też, ale nikt nie przytoczy kto biega poza tymi zawodnikami zarówno w Chorwacji i w Portugalii. Oni mają regularnie piłkę, mają absolutnych kotów na każdej pozycji i nie muszą grać jako defensywny pomocnik jak typowy napastnik z rakowa. Można zwalać winę na firanki jak to zwykle w tym p0lskim skansenie bywa, ale nie zmieni to faktu, że tutaj nie ma kto grać do przodu z wyjątkiem Zalewskiego. To i tak cud, że Lewy strzelił tyle bramek w tej g---o reprze mając półamatorów co nawet nie grają regularnie w klubach. Tutaj to jedynie prime Messi i Ronaldo sprzed kontuzji by coś mogli ugrywać sami. Niestety jak bardzo by go krytykować to miał 2 dobre podania i przynajmniej jeden strzał cofając się dodatkowo pod swoje pole karne jako klasyczna dziewiątka. J---ć tą obrzyganą kadrę.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@marcelus: Nie wiem, jakoś w Barcelonie czy w Bayernie potrafili korzystać z jego potencjału i może stać tam gdzie stać powinien. Pójdzie na emeryturę, to się zobaczy jak poradzą sobie Piątek, Buksa i Świderski i zobaczymy czy będzie lepiej, bo to i tak już jego ostatnie tango w reprze. Może być lepiej pod względem rozgrywania akcji jak zagramy na 2 napastników, którzy robią sobie miejsce i biegają... o ile rywal
  • Odpowiedz
  • 4
@willyfog: Aż podziw, że przed Lewandowskim nikt nie potrafił tyle nastrzelać na takie same potęgi. Ciekawe gdzie leżała przez te wszystkie lata przyczyna słaba gra napastników hmm...
  • Odpowiedz
@ZuluScout: No nie wiem, jak oglądam mecz i widzę starego Modrica z--------------o w defensywie, odbiorze, ataku, pomocy w sumie k---a wszędzie to trochę twoja narracja się sypie
  • Odpowiedz
@ZuluScout No prime XXIw. osiągnęliśmy za Nawałki, tam trochę postrzelał. Też zawodnicy mieli super formę i wyróżniali się w swoich klubach. Patrząc co wyprawiał Ebi Smolarek w el.ME, można aby się domyślać co by było gdyby.

Już wgl, bronić typa który nic nie gra w kadrze od 5 lat to XDD Oblężona twierdza. Chłop hamuje repke, taka jest moja prawda futbolu.
  • Odpowiedz
  • 1
@willyfog: Repra to nie tylko napastnik i każdy tam musi coś grać by coś w ogóle osiągnąć. Mając tylko jednego grającego zawodnika co ma w takiej sytuacji robić napastnik? Praktycznie co mecz ta sama sytuacja z wysoko grającymi zespołami. Piłkę dotkną jedynie obrońcy, ale dalej nie rozegrają i tam kończy się 99% akcji i dzieje się to samo od wielu lat. Serio już nie wiem czy da się w ogóle
  • Odpowiedz
  • 1
@xarfo: Ja widziałem go cały zespół który sobie stał w miejscach w których stać powinni nie pozwalając wyprowadzać żadnej akcji naszym i Modricia, który sobie na luzaku dobiegał tam gdzie była piłka. Owszem grał niesamowicie dobrze, ale cała drużyna grała dobrze poza wykończeniem akcji. Moja narracja się nigdzie nie sypie. Obejrzyj sobie mecz raz jeszcze.
  • Odpowiedz
@ZuluScout zawodnicy są, selekcjonera brak. Był taki jeden co chciał grać ofensywnie, nawet i ta gra miała progres, ale przyszedł Pan discopolowiec i postanowił s--------c całą relację. Teraz przez następne parę lat będziemy męczyć bułe z polską myślą szkoleniową, niby wystawiamy ofensywną pomoc, ale na końcu się okazuję że nasz największy atut w ofensywie jest postawiony między obrońcami przy rozegraniu. Za dużo się chyba na oglądał Toniego Krossa nasz midas XD
  • Odpowiedz
  • 0
@willyfog: Niby teraz też mają grać ofensywnie, ale jacyś mega obsrani jak mają piłkę chociaż na sekundę i znowu widać Michniewicz ball z lagami do tyłu mimo tego, że trener inny...
  • Odpowiedz
@ZuluScout: stary Modrić był dziś wszędzie, rozgrywał piłkę w każdej strefie boiska, nadawał tempo tej reprezentacji. Dopiero pod koniec meczu brakło mu sił, u nas wchodzi Moder, Ślisz i Świderski i oni po 20min oddychają rękawami. To tylko pokazuje dlaczego Modrić zrobił taka karierę i tyle pucharów zdobył. Taki Zieliński grał dziś 95 spotkanie w narodowych barwach, a ja nie jestem w stanie przypomnieć sobie 3 bardzo dobrych jego występów
  • Odpowiedz
  • 0
@Fandolores: Wyrzucić wszystkich poza Zalewskim i dać całe u17, bo jeszcze finalna wersja polskiego szkoły antyfutbolu ich nie dotknęła i można przez parę lat być na poziomie San Marino by potem ulepić coś co ma szansę być chociaż Europejskim średniakiem.
  • Odpowiedz
@ZuluScout: można sie smiac, ale mi się wydaje że więcej tej reprezentacji dali by młodzi piłkarze z ekstraklasy niż "wielkie gwiazdy" z zagranicznych klubów. Nikt id nich nie oczekuje żeby byli Hiszpania czy Brazylia, ale fajnie jakby podczas meczów kibice nie musieli się łapać za głowę co oni wyprawiają. Dla nich wymienienie 3-5 podań bez straty piłki to jest jaki sci-fi, do tego jeszcze to ciągle wycofywanie do bramkarza lub
  • Odpowiedz