Wpis z mikrobloga

@brixo: wiesz, firma w ktorej zamiast na konserwacje maszyn pieniadze bierze kierownik utrzymania ruchu pozniej ma objawy awarii maszyn, ale zwykly robol jak ty bedzie obwinial tych z UR. Juz podales podobny przyklad odnośnie cen masła. Mosty nie wala sie z roku na rok ale 8 lat zaniedbań w ich konserwacji prowadzi do tego ze się zawalą... Wiec na ceny masla maja wplyw ceny energii, nawozów itd. ciężko teraz w
  • Odpowiedz
Więc skoro w 2017 wywaliło cenę masła w kosmos to wg. Ciebie winny był rząd Tuska ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@merciless85: ale dostrzegasz roznice 8 miesiecy a 2 lata?🤔 Czy dla ciebie to jest to samo? Podajesz przyklady jak memzen, " ja znam kogos co mu baba we wsi naprawila złamaną rękę. Jpd. Wy to juz wyznawcy jesteście. A pamietasz jak prawie wszyscy w latach kryzys
  • Odpowiedz
@BoskiPrototyp: A ja wiem, że skala zaniedbań w energetyce o której ochoczo wspomnialeś sięga dalej niż rządy PiSu i PO. Wszak sam rząd Tuska przez pięć lat od czasu powstania spółki do spraw budowy elektrowni atomowej nie wybrał nawet jej lokalizacji. Możesz przytaczać sobie anegdoty z gatunku baśni z krainy mchu i paproci ale przez to ni wyjdziesz na mądrzejszego od innych tylko na ignoranta. Cena masła w 2017 toku
  • Odpowiedz
A ja wiem, że skala zaniedbań w energetyce o której ochoczo wspomnialeś sięga dalej niż rządy PiSu i PO

@merciless85: a to ciekawe dlaczego? Bo sprzedawalismy najwiecej ets za rzadow PiSu. Natomiast konfa chce wydobywac dalej wegiel. Wiesz jak sie liczy koszty wydobycia ropy? Np. tak: 1 baryłka ropy to 5 wydobytych. Teraz przelicz to na węgiel. Takie same p------y gada krzys i resta odnośnie samochodów spalinowych. Nikt ci ich
  • Odpowiedz
@merciless85: bo fajnie brzmi ze Chiny postawiły 6 elektrowni węglowych w tym roku. Tylko ze ich jest prawie 2 mld. A nie 40 mln... Mln sekund to 11 dni a mld sekund to 33 lata... Fajna skala co? Juz te 6 elektrowni weglowych na taka kupe ludzi nie wyglada zle co nie?
  • Odpowiedz