Wpis z mikrobloga

Jak to jest możliwe, że mam taki problem z alkoholem choć w swoim życiu bardzo mało go wypiłem. Mam wrażenie, że mam jakiś gen alkoholizmu choć nikt u mnie w rodzinie nie miał z alkoholem nawet minimalnego problemu. Ja od zawsze piłem mało alkoholu bo się bałem, ale jak już piłem to do upadłego. Nigdy w życiu nie napiłem się 1 piwa albo dwóch. Po wlaniu w siebie dowolnej ilości alkoholu nie potrafie się powstrzymać i zawsze kończy się na uchlaniu się pod sam korek. Obecnie jedyne co mnie hamuje przed codziennym chlaniem to mieszkanie z rodzicami. Mam ledwie 24 lata i naprawde mało pije, ale jestem pewien że jak się wyniose od rodziców to zaczne chlać codziennie.

#przegryw #alkoholizm #depresja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uzalezniony_od_smutku: genetyczne skłonności, niezdiagnozowane zaburzenia a przede wszystkim (zgaduję m.in. po nicku) c-----e życie - mózg chcę sobie pomóc ale sam w sobie jest dosyć głupi - jak jedyne co zna na poprawę to a-----l to lądujesz w alkoholizm. Dlatego jeżeli chcesz tego uniknąć, to zapieprzasz do psychiatry po leki.
  • Odpowiedz