Aktywne Wpisy
labelle +496
Dwa lata temu przeprowadziłam się do mojego niebieskiego, do miasta oddalonego o 80 km od mojego wcześniejszego miejsca zamieszkania i pracy. Szukałam wtedy pracy na już – i udało się. W 3 dni po przeprowadzce znalazłam pracę w zawodzie (księgowość).
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce

tojapaweu +201
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Obserwuje tag od dłuższego czasu i nie wiem czy kibicować za jego wejściem czy wręcz przeciwnie.
Zakładając, że mówimy o parze bez własnego lokum, brak dzieci, zdolność niech będzie, że mają 500k, chcą kupić coś w wojewódzkim, przysłowiowe małe, ciasne, ale własne.
Powinni zacierać ręce aby uderzyć po ten kredyt tak szybko jak tylko się da czy pogodzić się z tym, że ceny z miejsca wyje*** w kosmos a oni resztę życia spędzą na wynajmie lub owszem kupią, ale 35^2 zamiast 60?
Słucham szanowych wykopowych ekspertów.
#nieruchomosci
Nawiasem mówiąc, mnie wśród niektórych zwolenników BK0 najbardziej bawi ich przekonanie, jak to sprytnie i szybko wezmą kredyt jako
@Benzo_Noir: zanim dostaną kredyt do pewnie ceny już w----------o o kolejne 20%, wystarczy że przegłosują to w sejmie