Aktywne Wpisy
marian1881 +303
Skradziono dziś przyczepę gastronomiczną należącą do stowarzyszenia prowadzącego świetlicę dla dzieciaków (Serduszko dla Dzieci).
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Podatek od zakupu wielu nieruchomości przy jednej transakcji? Brak
Podatek katastralny od którejś nieruchomości? Brak
Regulacja biur nieruchomości, nałożenie pewnych obowiązków na pośredników pod rygorem prawnym i branie prowizji od jednej strony? Brak
Maksymalna kwota wynajmu jak w Berlinie (najlepiej jako % minimalnej w zależności od metrażu/ilości pokoi)? Brak
3 proste podatki uzdrawiające rynek nieruchomości + mały bonus w celu naprawienia patologii rynkowej i od razu znalazłyby się pieniążki na BK0%, który pewnie okazałby się niepotrzebny.
#nieruchomosci
@Faraluch: Bez kapitału nie ma pracy i vice versa, kapitał powstaje dzięki pracy. To są rzeczy komplementarne, a nie przeciwne. Gdyby nie nagromadzony kapitał, to jedyną pracą, jaką byśmy
@Faraluch: 100% racji - opodatkowanie kapitału to jedyna droga do zmniejszania nierówności społecznych i prawdziwej redystrybucji. Tak było na Zachodzie do pewnego czasu, ale się skończyło. U nas nie
albo zyski od podatków giełdowych do 8.5%
albo ryczałt od wynajmu 19%
@Paayor: zamiast tego, wystarczy ułatwić eksmisje patusów. Kase na dopłaty powinni wydać na kontenery do których eksmituje sie patologie co nie placi. Uwolnilo by sie z milion mieszkan na wynajem.nagle.
@zenon_z_chorzowa1: r---------a mnie jak wytresowani niektórzy zostali. Jasne, nie podatkujmy bogatych. Ty płać więcej albo miej gorsze usługi publiczne czyli... ty płać więcej. Tacy jak ty to niebezpieczne małpy szkodzące wszystkim
Pokaz gdzie kataster uzdrowił rynek nieruchomości. Ja tu zaczekam.
Dzięki za najdebilniejszy możliwy przykład na świecie. Singapur - tam gdzie nie masz własności, tylko co najwyżej wynajem na 99 lat, ale za to na mieszkanie w „normalnych” warunkach stać tylko najbogatszych. Biedota niech gnije w schowku na miotły, bo ktoś musi szlachcie czyścić kible. W--------Y KATASTER, dawaj dalej. xDD