Aktywne Wpisy
marian1881 +303
Skradziono dziś przyczepę gastronomiczną należącą do stowarzyszenia prowadzącego świetlicę dla dzieciaków (Serduszko dla Dzieci).
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Podatek od zakupu wielu nieruchomości przy jednej transakcji? Brak
Podatek katastralny od którejś nieruchomości? Brak
Regulacja biur nieruchomości, nałożenie pewnych obowiązków na pośredników pod rygorem prawnym i branie prowizji od jednej strony? Brak
Maksymalna kwota wynajmu jak w Berlinie (najlepiej jako % minimalnej w zależności od metrażu/ilości pokoi)? Brak
3 proste podatki uzdrawiające rynek nieruchomości + mały bonus w celu naprawienia patologii rynkowej i od razu znalazłyby się pieniążki na BK0%, który pewnie okazałby się niepotrzebny.
#nieruchomosci
Spaść i gnić też tak sobie nie mogą, bo fermentacja całego sadu może być siedliskiem chorób
Masz specjalną zniżkę dla rolników? To rewelacja! Czyli Ty możesz mieć ulgi, bo jesteś pan rolnik, a ja nie mogę, bo jestem pan nierolnik, mimo że wytwarzam coś co jest do uzytku przez
jeżeli sam sobie przyjedziesz, zbierzesz i zabierzesz nie mam obowiązku pobierać od ciebie opłaty
poza tym mogę przekazać swoje jabłka w darowiźnie bez konieczności opłacania vatu jeżeli oddałem je na cele charytatywne
Bo wiesz, że tak naprawdę to za żadne zadłużenie nie możesz niczego zrobić własnoręcznie, bo są na to paragrafy?
A wiesz też, że gdybyście Wy, dorobieni panowie władcy świata nie windowali sztucznie cen wynajmów na skalę europejską przy zarobkach takich jakie mamy to by Wam każdy
Oczywiście, należy walczyć ze spekulacją, ale nałożenie podatku na wszystko, co według GUSu jest pustostanem i liczenie że to rozwiąże problem to wylewanie dziecka z kąpielą
Ale też w normalnych krajach wynajem podstawowego mieszkania nie przekracza 25% średniej wypłaty miesięcznej. W takiej Norwegii w mieście taniej obecnie wynająć dom (!) niż mieszkanie większe niż 50m2. Chore.
@revente: już widzę jak wyżyjesz z samego kapitału, przy którym nikt nie pracuje xd
Potrzebne jest jedno i drugie.
@zenon_z_chorzowa1: Żeby obniżyć jednym podatki trzeba podwyższyć innym, nawet Mentzen mówił, że większość wydatków jest stała i nie da się z nimi nic zrobić.
Żeby być kasjerem w biedrze, ktoś musiał zainwestować miliony w zbudowanie sklepu i ogarnięcie logistyki.
Żeby jeździć na uberze, ktoś musiał kupić furę a ktoś inny zbudować
@Brzydka_Prawda: nie, czemu? OP napisał o podatku od pustostanu. Nie chcesz go płacić, to albo sprzedajesz mieszkanie, albo wynajmujesz ¯_(ツ)_/¯
W samym tylko Krakowie jest 60k pustostanów. 60 TYSIĘCY! Cały Zamość mógłby się przeprowadzić do Krakowa, gdzie każdy jeden Zamojszczak mieszkałby SAM w mieszkaniu, a nadal by wystarczyło. Nie uważasz, że to patologia?
@MrGalosh:
Nie chcę płacić bo nie mam pieniędzy
Nie chcę wynająć bo nie mogę usunąć