Aktywne Wpisy
marian1881 +303
Skradziono dziś przyczepę gastronomiczną należącą do stowarzyszenia prowadzącego świetlicę dla dzieciaków (Serduszko dla Dzieci).
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Podatek od zakupu wielu nieruchomości przy jednej transakcji? Brak
Podatek katastralny od którejś nieruchomości? Brak
Regulacja biur nieruchomości, nałożenie pewnych obowiązków na pośredników pod rygorem prawnym i branie prowizji od jednej strony? Brak
Maksymalna kwota wynajmu jak w Berlinie (najlepiej jako % minimalnej w zależności od metrażu/ilości pokoi)? Brak
3 proste podatki uzdrawiające rynek nieruchomości + mały bonus w celu naprawienia patologii rynkowej i od razu znalazłyby się pieniążki na BK0%, który pewnie okazałby się niepotrzebny.
#nieruchomosci
Jak uzdrowiło sytuację, ty kolosalny dzbanie, jak k---a wyżej wytłumaczyłem ci problem. Żeby żyć na poziomie mieszkaniowym pracownika Kauflanda z Grudziądza, w Singapurze musisz mieć z 80k $ MINIMUM. A nie, czekaj k---a, mieszkaniec Grudziądza ma samochód, czyli coś o czym w Singapurze random jak ty może sobie
Czym się różni 100 letni lub dożywotni wynajem od braku własności? Clue powinno być takie, że pracujesz na siebie i co najwyżej swoje
Przede wszystkim chłopaki, to wy nie macie ani żadnych mieszkań na wynajem ani wiedzy o naukach społecznych tylko jutro kartkówkę przypominającą z przyrki xD
No chyba że faktycznie jako dorośli ludzie powtarzacie korwinoskie p---------e. Nie wiem w sumie co gorsze.
Jeśli się mylę, podaj mi przykład dobrego podatku.
Zajebiscie, wolny rynek pokazuje, że są ludzie którzy zgodzą się pracować za 5pln za godzinę, to czemu by im nie pozwolić? XD Jeżeli jesteś jakimś gimbusem, to weź od razu powiedz, bo nie ma sensu robić ci wykładów z podstaw
owszem najlepszy i najbardziej sprawiedliwy byłby podatek pogłówny. Każdy w danym roku ma zapłacić taką samą kwotę która ma państwu wystarczyć na pokrycie wszystkiego tego co państwo ma zapewnić. Służby porządkowe, sądownictwo, wojsko no i podstawową opiekę zdrowotną szpitale, SORy, drogi itp. O resztę powinni się
Super fantazja, może za 150 lat będzie to zaimplementowane, ale nie wiem czemu ze swoimi bajkami w---------z się w
@Faraluch: ja jestem konfederatą i mentalnie z przedszkola