Wpis z mikrobloga

Francuz wyemigrował do Polski i nauczył się płynnie polskiego (na jego kanale jest pełno filmów, gdzie mówi wyłącznie po francusku, to tak jakby ktoś miał wątpliwości co do autentyczności jego pochodzenia). Twierdzi, że coraz więcej Francuzów emigruje albo myśli o emigracji do Polski. No ale nasz doktorek pełen kompleksów tyczących się jego pochodzenia trochę inaczej się zapatruje na całą kwestię i przecież Francja żadnego problemu z migrantami nie ma :D
#napierala
Makavlani - Francuz wyemigrował do Polski i nauczył się płynnie polskiego (na jego ka...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Makavlani: Doktorek powie że to prawak więc kłamie a Francja jest cudownym miejscem do życia w przeciwieństwie do katofaszystowskiej Polski.
On jest tak mocnym ojkofobem że nawet przeszkadza mu to w byciu dobrym silniczkiem bo powinien gadać iż Polska się rozwinęła dzięki rządom PO a PiS tylko spijał śmietankę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiuta33: Zdaniem Piotruli Polska swój wzrost PKB zawdzięcza zagranicznym korpo i gdyby tylko się one zawinęły, to byśmy kwiczeli. Nasz niedohabilitowany zapomniał tylko, że natura nie znosi próżni i nawet gdyby jakiś Lidl totalnie irracjonalnie i wbrew swoim interesom się wyniósł, to zaraz by się znalazł ktoś, kto wypełniłby niszę.
  • Odpowiedz
@Makavlani: Nawet nie wiem na jakiej podstawie te firmy miałby się wynieść z Polski i to tak nagle żeby nas zabolało. Bo pół kraju nie lubi gejów? Myślenie życzeniowe ukształtowało jego postrzeganie rzeczywistości. W dwóch słowach: duże dziecko.
  • Odpowiedz
@Makavlani: Nie tylko Francuzi, ale także francuskie białe kobiety, które uczą się polskiego i są nastawione na poznawanie polskich facetów, sam miałem styczność z dwoma takimi paniami w zeszłym roku.
  • Odpowiedz
@Celsus: Mógłbyś rozwinąć ten wątek? W sumie kojarzę tylko jeden taki przypadek, ale nie sądziłem że to zdarza się częściej. Mam jakąś słabość do Francuzek, więc to mnie zainteresowało :)
  • Odpowiedz