Wpis z mikrobloga

Na wstępie pragnę podziękować użytkownikowi @10kobla za świetne zestawienie faktów o naszym śliskim skrabeńku który od tak ze od zmywaka stał się milionerem. Chciałbym również pogratulować wytrwałości, dociekliwości i wiedzy. Zastanawiałem się jak mógłbym pomóc i nagłośnić sprawę. Wiadomo media niechętnie to ruszą, podobnie jak słynny wieszcz 'Nie wiem ale się dowiem' i inni jutubowi myśliciele, bo rączka rączkę myje. Myślałem zatem, żeby przesłać linka do strony budda777.cc znajomemu który pracuje w szkole, żeby potem poruszył temat wraz z innymi nauczycielami. W efekcie wychowawcy zrobili by pogadankę z uczniami na godzinie wychowawczej odnośnie niebezpieczeństw opartych na manipulacji płynącej z pozornie nieszkodliwych filmów. Dzieciaki pewnie powiedziały by 'cringe', 'ale on tworzy historę' lub 'ok boomer', ale myślę, że zawsze dałoby to choć trochę do myślenia.
#budda
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RaciczkaEntertainment: Ludzie myślą, że wymyśliłem sobie bajeczkę z bratem, bo to działa na wyobraźnię. Sam później czytając, to bym nie uwierzył. Zrobiłem to wyłącznie po to żeby ludzie zdali sobie sprawę z zagrożeń wynikających z takich manipulacji.

Wystarczy poczytać komentarze jak marzeniem dziewięciolatka jest wygranie samochodu dla ojca.
10kobla - @RaciczkaEntertainment: Ludzie myślą, że wymyśliłem sobie bajeczkę z bratem...

źródło: 1000003604

Pobierz
  • Odpowiedz