Aktywne Wpisy
ricardo +833
#majtczak #wypadek #polska #prawo
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
tempyluj +70
Para lvl 30 na wynajmie za 3-3,5k z bombelkiem w drodze. Zarobki łączne 15-18k ale od niedawna, wcześniej było prawie połowę mniej i zaczynaliśmy od 0 więc niewiele mamy.
Jakie mamy perspektywy,
1. wziąć teraz coś pod Krakowem za 10k/metr
2. wziąć coś w Krakowie za 17k za metr i codziennie się modlić żeby nie stracić pracy albo nie zachorować na dłużej
3. czekać na bk0 która wejdzie albo nie wejdzie, albo nie będziemy się łapać bo zaraz będziemy mieć za duże zarobki i wtedy brać za 18k/ metr o ile nie będzie limitu na metr albo jak wejdzie to wtedy brać pkt. 1 ale za 12-13k.
4. wrócić do powiatowego i kupić mieszkanie za 6k za metr w wielkiej płycie i mniej zarabiać bo nie możemy zdalnie.
Jakie mamy perspektywy,
1. wziąć teraz coś pod Krakowem za 10k/metr
2. wziąć coś w Krakowie za 17k za metr i codziennie się modlić żeby nie stracić pracy albo nie zachorować na dłużej
3. czekać na bk0 która wejdzie albo nie wejdzie, albo nie będziemy się łapać bo zaraz będziemy mieć za duże zarobki i wtedy brać za 18k/ metr o ile nie będzie limitu na metr albo jak wejdzie to wtedy brać pkt. 1 ale za 12-13k.
4. wrócić do powiatowego i kupić mieszkanie za 6k za metr w wielkiej płycie i mniej zarabiać bo nie możemy zdalnie.
Siema mirki, głupia sprawa ale moze ktos pomoże
Kupiłem RTX 4080 , zasilacz mam coolermastera 650W , ten rtx 4080 jest rozgałęziony z adaptera na 3x8 pin, czy musze tu dokupić dwa kable (jeśli tak to ktoś podrzuci linka? ) żeby to zasilić? Czy ew nowy zasilacz, ale myśle że ten też uciągnie , 648 wat na +12v wiec powinien byc git, tylko jak to okablować. Mam wyjścia 4x8 pin w tym coolermasterze , jeden zajmuje CPU wiec pozostałe 3 chyba mogą być na karcie.. Dzięki!
Na rtx 4080 jest zasilanie 3x 8 pin
Na obecnym zasilaczu mam 4x8 pin z czego jeden zajęty przez obecną karte i jeden przez CPU
jakie dwa przewody dokupić, jak to ogarnąć?
Do zasilacza powinieneś mieć te przewody żeby podłączyć kartę. Nie rozumiem jakich dwóch byś jeszcze potrzebował
Pytanko gdzie zakupie takie oddzielnie
No i przydałby się ATX 3.0 ( ͡º ͜ʖ͡º)
A EPS 8 pin to nie to samo co pcie 6+2.
Ciebie interesuje połączenie kabel od zasilacza - przelotka pcie - 12VHPWR.
Na zdjęciu pcie 6+2
Duniek ci to ogarnie, ale ja i tak bym wymienił na nowy.
Masz zasilacz producenta Cooler Master, model: MWE Gold 650 - V2 Full Modular
A dzięki temu wiemy jakie przewody są dołączone do tego zasilacza:
Specyfikacja zasilacza