Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie kwestia wykorzystania loga Lidla na paragonach z Biedronki. Skoro biedronka może go używać, czy to znaczy, że Lidl dał jej na to zgodę? A może to jest dozwolone bez żadnej zgody?
  • Odpowiedz
Co fajnego jest w Aldi? Bo u mnie właśnie budują.

@lunga: W Aldi jest dużo ciekawych produktów (głównie mam na myśli słodycze, ale też trochę innych spożywczych), których nie ma w innych sklepach. Poza tym to zwykły sklep jak inne.
  • Odpowiedz
@LeonardoDaWincyj: Nie pamiętam nic konkretnego teraz, bo ostatnio nie byłem. W każdym Aldi (przynajmniej w tych kilku, w których byłem), zaraz przy wejściu, jest kilka regałów z różnymi produktami spożywczymi - w tym słodycze i inne. Tam w najłatwiej zobaczyć produkty, których nie ma gdzie indziej. Tak jakby specjalnie je wszystkie tam wystawiali, żeby pokazać różnorodność sklepu, ale być może jest to jedynie stoisko z aktualnymi promocjami.
  • Odpowiedz
@lunga: w miarę spora przestrzeń i mniej ludzi niż lidl/biedronka. I nie wiem czy w każdym Aldiku tak jest czy może tylko u mnie takie luksusy, ale wystarczy że kolejka wystaje poza kasę i otwierają następną na kilka minut.

Co fajnego jest w Aldi? Bo u mnie właśnie budują.
  • Odpowiedz
@LeonardoDaWincyj nie masz racji, bo od kilku miesięcy Biedronka nie wypowiada nawet słowa "Lidl" w reklamach tylko np. "nasza droga konkurencja" + serwis cenowyalert.pl, który też założyła Biedronka, ale nie pada w nim nazwa żadnego ze sklepów. Od momentu jak prawdopodobnie p--------i w sądzie o banery "Biedronka najtańsza od 2002 roku", które zajął komornik bodaj w lutym.
  • Odpowiedz
@lunga: puszki rybne, ogolnie ryby, salatki, alkohole, fajne budzetowe sprzety agd czasem, tygodnie smakowe z zagraniczna kuchnia, sporo tanich sosow i innych cudow ze starych promocji na wyprzedazy, codziennie cos ciekawego jest. Warzywa szalu nie robia, cenowo tez nie bardzo w tym dziale. Moze nie sa to wielkie sklepy, ale maja w cholere miejsca, nie ma takiego burdelu i klaustrofobii jak w pierdonce ani srajtasmowych paragonow, ogolnie lepsza jakosc produktow.
  • Odpowiedz
@lunga: tesknie za Mattersbugiem, ale mam kawalek dalej niz reszta sklepow. Swoja droga nigdy go nie widzialem w promocji, moze bardzo dawno temu. Pewnie dlatego ze dobre i schodzi, a cena nie jest wygorowana (kiedys nie byla, bylo po 2 cos)
  • Odpowiedz
  • 0
@JackBauer666 O super, lubię ryby. Lady luzem na wagę z wędlinami i mięsem też mają czy wszystko paczkowane? I chyba nie ma pajacowania z promocjami typu aktywuj kupon w aplikacji przed zakupem.
  • Odpowiedz
@lunga: mozliwe, u mnie akurat nie. moja biedra ma lade. jeszcze nie spotkalem aldi z lada. No nie kojarze zadnych club cardow, aldi +++++ itd ale troche minelo od kiedy ostatni raz tam bylem
  • Odpowiedz
W Aldi jest dużo ciekawych produktów (głównie mam na myśli słodycze, ale też trochę innych spożywczych), których nie ma w innych sklepach. Poza tym to zwykły sklep jak inne.

@Wykopaliskasz: Aldi to w zasadzie taka kalka lidla z innym logo
  • Odpowiedz
w miarę spora przestrzeń i mniej ludzi niż lidl/biedronka. I nie wiem czy w każdym Aldiku tak jest czy może tylko u mnie takie luksusy,

@PingwinPL: Nie w każdym, są też mniejsze aldiki. Aczkolwiek @JackBauer666 ma rację taką biedronkę to aldi na głowę bije robiłbym tam częściej zakupy gdybym miał to bliżej chaty, ale lidl i stokrotka w moim przypadku też spoko opcja. Ostatnio jak kupiłem mielone w biedrze
  • Odpowiedz
@Cztero0404: no jeszcze bym Netto dolozyl, chociaz z piwami to chyba slabiej juz tam. Stokrotka u mnie to byl scam, ciagle inne ceny na polkach i w rzeczywistosci, oszukiwali przy wydawaniu kasy, dobrze ze to zamkneli. Natomiast FRAC byl spoko, tez juz wieki temu zlikwidowany. Natomiast w zadnym Aldi nie nabawilem sie jeszcze klaustrofobii i miejsca zawsze bylo wystarczajaco do przejechania wozkiem, nawet jak bylo troche wiecej ludzi
  • Odpowiedz