Aktywne Wpisy
lunaexoriens +130
"Podobają nam się naturalne kobiety, a nie glonojady", "po co kobiety sobie to robią" itd. A jak kobieta po czterdziestce pokaże się bez makijażu, to nagle piwniczaki odkrywają, że starzenie się istnieje.
#logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
#logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
mickpl +648
TVN w Faktach obszerny materiał o kredytach 0% i tym, że 1/3 wpłat na kampanię KO pochodziła od deweloperów.
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Jedynie na racie (jeśli na krechę) korzystasz, bo niższa.
Mój dom też "podrożał", no i co z tego, skoro za lepszy/większy/w lepszej lokalizacji muszę dać więcej, niż kilka lat temu? Straciłem na tym "wzrośćie" zamiast skorzystać.
Przyszłościowo, lepszy deal mieć własny dom+działka niż siedzieć w klatce
@willyfog: przykro mi, wyjdzie drożej niż gdy kupowałeś mieszkanie, nawet ze "wzrostem", bo działki podrożały o 100-200% np.
Dlatego "zysk" ze wzrostu cen jednej nieruchomości jest delikatnie mówiąc żaden. Są oczywiście korzyści typu niska rata, ale jeśli to nie Twoja nieruchomość docelowa, to paradoksalnie na tych wzrostach nic nie zyskujesz, a wręcz
@willyfog: jeżeli teraz Twoje mieszkanie 70m2 kupowałeś za 280k a chcesz "ofertowo" 500k to musi być jakieś zadupie. A na zadupiach albo masz mieszkanie do 50m2 albo dom. Dlatego mało jest mieszkań większych niż 50m2. Szkoda czasu na blok gdy w okolicy masz sporo miejsca na dom.
@willyfog: Czy wejście beki0% i beki2% ma też wpływ na koszt budowy domu?