Wpis z mikrobloga

@MrBeast: ale ja nie mówię, że szkodzi. Sam jem dużo, lubię i polecam. Czasem jem też te roslinne z Lidla i mi smakują. Mówię, że czasem warto posłuchać lekarza jeśli zaleci taką czy inna dietę ze wzgledu na jakąś chorobę.
Nie rozumiem jak niektórzy windują ten temat jakby to była kwestia życia i śmierci. Jak jakieś nowe religie, z jednej strony fanatyczni wegetarianie, a z drugiej mięsne konserwy. Wyluzujcie, świat
  • Odpowiedz
Bo niestety udowodniono naukowo że mięsożercy żyją nawet 10 lat dłużej

@MrBeast: bez kozery powiem, 30 lat.

Udowodniono też, że lewoskrętna witamina C leczy raka. Naprawdę, w internecie czytałem, to musi być prawda.

(jakby kogoś interesowało, co to za badania gdzie niby osoby jedzące mięso żyją dłużej - porównano diety względem średniej długości życia różnych narodów na świecie BEZ UWZGLĘDNIENIA ZAMOŻNOŚCI SPOŁECZEŃSTW, wyszło, że ludzie w USA żyją średnio dłużej
  • Odpowiedz
@MrBeast: Po pierwsze zestawienie jest absurdalne, bo porównuje produkt przetworzony do surowego mięsa. Po drugie o ile dobrze kojarzę ten produkt po prawej jest smażony na tłuszczu (ewentualnie niektórzy jedzą go na surowo jak psy). Po trzecie nikt nie wie ile plastiku i antybiotyków nałykała się krowa przed ubiciem, bo producenci nie muszą tego podawać w składzie. Po czwarte nie wiem jak z tym produktem po lewej stronie, ale mięso
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: nie, przetworzone mięso które wrzucili tutaj wyżej jak to:
https://zakupy.auchan.pl/products/Burger-w-stylu-ameryka%C5%84skim-%C5%81uk%C3%B3w-280-g/00217425
może być, owszem rakotwórcze a pewnie na pewno jest
Samo w sobie czerwone mięso powoduje takiego raka jak wszystko inne dookoła co ludzie jedzą.
Ludzie sięgają po energetyki, napoje zero, od c---a innych dań - chemii, słodycze, faszerowane kurczaki antybiotykami ale czepiają się czerwonego mięsa.
  • Odpowiedz
@elberet: no jak kupujesz takie coś to tak XD

@MrBeast: Bo k---a ktoś ci jeszcze uwierzy, koneserze patostreamów, famemma itp, że nie idziesz do Biedry czy innego śmieciowego marketu i nie kupujesz jakiegoś szajsu na wagę za 9.99. xD
  • Odpowiedz
wege odpowiedniki kotletów burgerowych są na tyle zdrowe że o 20% zwiększają ryzyko chorób serca

@yannikto: Widzę, ze nawet absolwent instytutu danych i procentów z d--y się pojawił. xD
  • Odpowiedz