Wpis z mikrobloga

Mirki, mieszkamy w dziurze, jeśli chodzi o zasięg. Ratunkiem był dla nas wifi calling (Samsung S23 u mnie, Xiaomi mi10t u żony). Niestety nagle usługa u obojga przestała działać, ikonka się nie pojawia i znowu nie da się do nas dodzwonić. Możliwe, że lokalny dostawca internetu coś pozmieniał, co odebrało nam te funkcje? Co zrobić by to przywrócić? Specjalnie kupowałem nowy telefon, by mieć wifi calling i w końcu zasięg...

#telefony #wifi #gsm #internet
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@czuczer tylko że:

1) stało się to w podobnym czasie na dwóch urządzeniach
2) parę dni temu byłem w hotelu, tez z kiepskim zasięgiem, gdzie podłączyłem się do lokalnego wifi i usługa wifi calling działała
  • Odpowiedz
@Abaddon84 może spróbujcie na jednym telefonie ustawić hot spot i drugi połączy się przez tego pierwszego a później na odwrót. Jeśli się da to najlepiej najpierw niech ten z hot spotem ma internet z wifi a później od operatora komórkowego (pewnie nie w tamtym miejscu skoro nie ma zasięgu). Wtedy jeśli by wifi calling działał po podłączeniu do hotspota przez dane komórkowe a nie działał przy podłączeniu do wifi to by
  • Odpowiedz
@Abaddon84 na stronie plusa piszą: "Administrator danej sieci Wi-Fi może wprowadzić blokady dla konkretnych portów /protokołów aplikacyjnych, uniemożliwiając działania takich usługi jak np. Wi-Fi Calling, w takim wypadku sprawdź działanie w innej sieci Wi-Fi lub skontaktuj się jej administratorem celem weryfikacja i odblokowania takiej komunikacji.”
  • Odpowiedz