Wpis z mikrobloga

W sumie to kupiłem sobie #android #samsung s24u i muszę wam przyznać androidziarze, że całkiem spoko ten android jest teraz. Ale nadal nie ma kilku rzeczy jakie mam w iPhone, które działają lepiej.
1. Odblokowywanie twarzą to porażka, na iPhone niezależnie gdzie i jak to odblokuje, nawet w kompletnym zmroku, tylko raz na jakiś czas nie złapie.
2. Odblokowanie odciskiem palca często nie zadziała
3. Płatności zbliżeniowo są lepsze na iPhone, dwukrotne kliknięcie blokady otwiera Wallet, z którego mogę sobie wybrać kartę nie musząc przechodzić wcześniej do ustawień.

To na razie tyle co znalazłem, reszta działa fajnie. Nie wiem jak tańsze androidy, ale ten działa zajebiście.

No i jeszcze jakbyście mogli i mieli jakieś #protip dla Mirka odnośnie konfiguracji czy coś tego ustrojstwa to będę wdzięczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megawonsz_dziewienc:
Ad.1. no iphone ma na to jakies konkretne patetny i systemy, w andoroidzie nie spotkalem sie zeby dzialalo to dobrze. Jest to wrzucone "bo iphone ma to my tez musimy", ale tak po prawdzie to strzelam, ze przez problemy z tym malo osob korzysta.

Ad.2. dodaj sobie kilka razy ten sam palec, powinno to dzialac lepiej.

Ad.3. w androidzie jest to jeszcze lepsze (aczkolwiek gorsze ze wzgledow bezpieczenstwa), tylko pod warunkiem ze placisz jedna karta. Wlaczasz ekran przyciskiem i przykladasz do terminalu i czesc. No tylko ze wzgledow bezpieczensta to troche porazka, bo nie musisz tego w zaden
  • Odpowiedz
Wlaczasz ekran przyciskiem i przykladasz do terminalu i czesc. No tylko ze wzgledow bezpieczensta to troche porazka, bo nie musisz tego w zaden sposob autoryzowac.

@PurpleHaze: Że co? W życiu mi tak nie zadzaiała płatność zbliżeniowa. Zawsze muszę odblokować telefon aby móc zapłacić.
  • Odpowiedz
@dawid110d: a probowales? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jest sporo na ten temat w necie, w tym duzo na forum samsunga.Jja mam dodana karte HCE przez appke bankowa i nie mam opcji na skonfigurowanie tego inaczej. Ani w appce bankowej, ani w ustawieniach telefonu, nie znalazlem mozliwosci zmiany tego ustawienia.

Byc moze przy innym banku, albo przy googlepay, jest taki wymog/ograniczenie/zabezpieczenie.
U mnie niezaleznie
  • Odpowiedz
@PurpleHaze aaa bo mówisz o HCE. Ja kiedyś tego też używałem, ale od kiedy wprowadzili google pay w moim banku to od razu przeszedłem na ich płatności. Przy google pay konieczne jest odblokownaje telefonu (tak, sprawdzałem) ;)
  • Odpowiedz