Wpis z mikrobloga

@joseone: Nie dostaną. O samej fizycznej wypłacie subwencji (przelew) nie decyduje ani PKW ani SN, tylko Ministerstwo Finansów. Izba SN którą masz na myśli jest nieuznawana przez obecny rząd ani instytucje UE, zatem Minister Finansów może sobie ten wyrok zignorować i po prostu fizycznie zablokować przelew na konto partii.
  • Odpowiedz
@joseone: Może złożyć skargę. Ja np. mogę złożyć skargę do mojego starego bo uznaję go za sąd, ale MF nie musi się stosować do orzeczeń mojego starego i dysponować pieniędzmi inaczej.
  • Odpowiedz
@joseone: Chłopie, ale w Kodeksie Wyborczym można sobie ustawą wszystko przegłosować, tak jak mówię nawet to, że mój stary to jednoosobowa izba SN. Ale to jeszcze nie znaczy, że to jest obowiązujące prawo.
  • Odpowiedz
@Strupzdup: Na tym właśnie polega tworzenie prawa, sejm coś głosuje, prezydent podpisuje. Ty chcesz sobie wybierać co stosujesz, a co nie. Tak właśnie robi obecny rząd, nie ma mowy o żadnej praworządności.
  • Odpowiedz
@joseone: Nie, na tym nie polega tworzenie prawa. "Sejm coś głosuje, prezydent podpisuje", na tej zasadzie to można by uchwalić wszystko, włącznie z tym, że można na Ciebie polować między 5 maja a 10 września, chyba, że stoisz na jednej nodze np. Nie wystarczy mieć większości w sejmie i podpisu prezydenta żeby uchwalać cokolwiek się zamarzy. Są jeszcze konstytucja i prawo międzynarodowe.
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: dobrze, fajnie.

Mam trzech najomych którzy wiedzą z pierwszej ręki co PiS o---------ł i muszą siedzieć. Jeden pracuje w CBA, dwóch jest przyjaciółmi ważnych działaczy PIS. Obrzydliwa partia chłopów małorolnych która poszła na całość licząc że wygra kolejne wybory
rafal-heros - @HrabiaTruposz: dobrze, fajnie.

Mam  trzech najomych którzy wiedzą z p...

źródło: 1000005406

Pobierz
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: Tez bym chciał żeby tych pieniędzy nie dostali ale nie myślę życzeniowo jak wykopki i użytkownik @Strupzdup ma racje. Dostaną te pieniądze jak będzie inaczej proszę niech ktoś mnie zawoła pod ten post i udowodni, że się mylilem
  • Odpowiedz