#gielda hajs na zmienności nvdii leży na ziemi xD wystarczy sprzedać puta na strike 124$ na najbliższy piątek, dodatkowo wykupić zabezpieczenie na za miesiąc i w międzyczasie kręcić premie na sprzedawaniu calli/Putów aż do wygaśnięcia zabezpieczenia
@levzor: jeśli leci boczniak to co tydzień wystawiasz puta/call na 124$ i dostajesz za to premie, najgorszy przypadek gdy nvdia jakoś mocno wywali i za puty na 124$ będą płacić jakieś grosze
Obecnie nawet za jakieś puty w okolicach 100$ płaca po 130$
@derecki: a te puty nie będą tanieć? przy boczniaku im bliżej expiration imp vol też będzie spadać więc moje pytanie czy wykręcisz te 850$ w miesiąc na 1 kontrakcie zanim wrześniowy nie pójdzie za centa xd sam opcje dopiero poznaje dlatego pytam
@levzor: Jeśli cena bedzie w okolicy strike to będą spoko premie za sprzedawanie Putów bo większe ryzyko ze wejdzie. Ten Put zabezpieczający bedzie taniał jeśli bedzie OTM, ale myśle ze do 27.09 zgarne drugi tyle za sprzedawanie Putów na 124$.
Czyli wystarczy ze w piątek się zamknie powyżej 124$ to zachowuje premie 525$, i sprzedaje nowego PUTa ze strike 124$ i znowu dostaje premie Np 200$, znowu nie wejdzie to
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
#opcje
Obecnie nawet za jakieś puty w okolicach 100$ płaca po 130$
sam opcje dopiero poznaje dlatego pytam
Ten Put zabezpieczający bedzie taniał jeśli bedzie OTM, ale myśle ze do 27.09 zgarne drugi tyle za sprzedawanie Putów na 124$.
Czyli wystarczy ze w piątek się zamknie powyżej 124$ to zachowuje premie 525$, i sprzedaje nowego PUTa ze strike 124$ i znowu dostaje premie Np 200$, znowu nie wejdzie to