Wpis z mikrobloga

Pytanie do audiofili majsterkowiczy. Jestem w posiadaniu starej wiezy technics sl-eh500 i tak sie zastanawiam czy nie ma jakiegos sposobu (nie koniecznie prostego) na podlaczenie jej do urzadzenia z ktorego moglbym puszczac muzyke z formatu cyfrowego. Meczy mnie i moj portfel kupowanie plyt za kazdym razem kiedy chce sobie czegos posluchac a i nie wszystko kupisz. Wielkie dzieki z gory.
#pytanie #muzyka #audiovoodoo #majsterkowanie #elektronika
Jookav - Pytanie do audiofili majsterkowiczy. Jestem w posiadaniu starej wiezy techni...

źródło: technics_sc-eh500_component_system

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jookav: ogolnie tak, ale to troche bez sensu, bo lepiej caly wzmacniaczna ali kupic na TPA 3255 i bedzie przyszlosciowe zeby nawet lepsze kolumny podlaczyc

jak tutaj nie ma wejscia optycznego to wiekszosc adapterow bt dzwiek analogwy wypusci taki sredniawy. Sam uzywalem takiej dostawki, ale no wlasnie- szlo bt -> optyczne w,ec slaby wbudowany DAC i tak nie byl uzywany

zeby to dobrze gralo to wtedy musisz miec adapter bt,
  • Odpowiedz
@Jookav: to jak wyzej moim zdaniem lepiej wywalc wieze zostawic nawet te kolumny i kupic wzmaczniacz na tpa3255 ktory juz ma wbudowany bt. Wywalasz wieze kolumny zostawiasz i jak ci sie zachce to kiedysz szukasz lepszych kolumn

natomiast jak najbardziej jak ci nie zalezy na dzwieku byle cos pierdzialo to nawet adapter bt->rca/aux wystarczy
  • Odpowiedz