Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +456
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Plusuja Ci co nigdy nie wzięli nic na raty oraz nie mieli nigdy pozyczki. Oczywiście pomijam kredyty typu zakup mieszkania.
#ekonomia #finanse #finanseosobiste #oszczedzanie #kredyt
#ekonomia #finanse #finanseosobiste #oszczedzanie #kredyt
Nigdzie nic nie napisałem o jego wrażliwości muzycznej, zwróciłem uwagę na sformułowanie plebs. Więc nie mogę cię próbować przekonać tym argumentem jak to próbujesz nakreślić w swojej tezie, nie wychwyciłeś zupełnie kontekstu
Odniosłeś się do tego w innym kierunku, to prawda, że skoro tyle lat doświadczenia i tak dalej to pewnie słyszał dużo i to pewnie nieporozumienie. Tak, tu bym się zgodził, ale i tak wrażliwość może nadal gdzieś leżeć daleko w lesie. Poza tym są ludzie, którzy długie lata "słuchają muzyki", a mimo to nadal znają tak naprawdę
Owszem, ale to nadal nie jest podmiotem
To co w takim razie jest PRZEDMIOTEM dyskusji? Muzyk z 15 letnim doświadczeniem nadal może być plebsem, tylko ma mniejsze lub większe doświadczenie w komponowaniu. Plebs to stan umysłu. Zresztą, w sumie faktycznie - nie widzę sensu w obrażaniu muzyka, który tak fantastycznie was doi. Jeden z geniuszy biznesowych.
Jesteś pewien, że nie chciałeś tego zdania sformułować jako: "uważasz, że w muzyce chodzi tylko o przyjemność i o tekst"? Ponieważ tak, w muzyce między innymi chodzi o te dwie rzeczy.
Mój błąd, przyznaję powinno być jak słusznie zauważyłeś przedmiotem, nie podmiotem, a jest nim zapoczątkowana przez ciebie dyskusja o
@bakteriepodbaterie: antropologia może co najwyżej określić o co wg badanej grupy chodzi w muzyce. Później odniosę się do reszty bo ze smartfona kiepsko się klepie.
Dwa pierwsze wyniki w Google co by bardziej nie mącić.
http://informatorects.uw.edu.pl/pl/courses/view?prz_kod=3106-1AM-C
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antropologia_d%C5%BAwi%C4%99ku
A to o ihwarze była mowa? Czyli zupełnie zgubiłem wątek.
Tylko że oni wcale nie są powyżej przeciętnej. Oni są tym tłem przeciętnym.
@filas312: czemu?
Btw, on nie zacytował, tylko dał odnośnik.
Konstrukcja tego fragmentu wskazywała, że tak.
Jakoś tu:
Odnośnie
Jeżeli uważasz, że bez prowokacji nie będziesz mógł przeprowadzić dyskusji to świadczy tylko o twoim problemie z zadawaniem pytań.