Wpis z mikrobloga

@filas312:

A czy to gwarantuje posiadanie wrażliwości muzycznej? Nie dyskutujemy tu w ogóle na temat tworzenia muzyki. Niektórzy robią coś po trzydzieści lat a odwalają amatorkę. Próbujesz mnie przekonywać argumentem odnoszącym się do autorytetu, sorry, nie tym razem.

Nigdzie nic nie napisałem o jego wrażliwości muzycznej, zwróciłem uwagę na sformułowanie plebs. Więc nie mogę cię próbować przekonać tym argumentem jak to próbujesz nakreślić w swojej tezie, nie wychwyciłeś zupełnie kontekstu
@bakteriepodbaterie:

Nigdzie nic nie napisałem o jego wrażliwości muzycznej, zwróciłem uwagę na sformułowanie plebs.

Odniosłeś się do tego w innym kierunku, to prawda, że skoro tyle lat doświadczenia i tak dalej to pewnie słyszał dużo i to pewnie nieporozumienie. Tak, tu bym się zgodził, ale i tak wrażliwość może nadal gdzieś leżeć daleko w lesie. Poza tym są ludzie, którzy długie lata "słuchają muzyki", a mimo to nadal znają tak naprawdę
@filas312:

Odniosłeś się do tego w innym kierunku, to prawda, że skoro tyle lat doświadczenia i tak dalej to pewnie słyszał dużo i to pewnie nieporozumienie. Tak, tu bym się zgodził, ale i tak wrażliwość może nadal gdzieś leżeć daleko w lesie. Poza tym są ludzie, którzy długie lata "słuchają muzyki", a mimo to nadal znają tak naprawdę tylko sto razy dokładnie to samo.

Owszem, ale to nadal nie jest podmiotem
@bakteriepodbaterie:

Owszem, ale to nadal nie jest podmiotem dyskusji.

To co w takim razie jest PRZEDMIOTEM dyskusji? Muzyk z 15 letnim doświadczeniem nadal może być plebsem, tylko ma mniejsze lub większe doświadczenie w komponowaniu. Plebs to stan umysłu. Zresztą, w sumie faktycznie - nie widzę sensu w obrażaniu muzyka, który tak fantastycznie was doi. Jeden z geniuszy biznesowych.

Nie zgodzę się w żadnym z przedstawionych przez ciebie punktów. Nie trzeba mieć
@filas312: @bakteriepodbaterie: wtrącę się, bo ̶g̶u̶w̶n̶o̶b̶u̶r̶z̶a̶  dyskusja momentami ciekawa.

Uważasz, że w muzyce chodzi o przyjemność i o tekst? Jesteś w błędzie.

Jesteś pewien, że nie chciałeś tego zdania sformułować jako: "uważasz, że w muzyce chodzi tylko o przyjemność i o tekst"? Ponieważ tak, w muzyce między innymi chodzi o te dwie rzeczy.
@filas312:

To co w takim razie jest PRZEDMIOTEM dyskusji? Muzyk z 15 letnim doświadczeniem nadal może być plebsem, tylko ma mniejsze lub większe doświadczenie w komponowaniu. Plebs to stan umysłu. Zresztą, w sumie faktycznie - nie widzę sensu w obrażaniu muzyka, który tak fantastycznie was doi. Jeden z geniuszy biznesowych.

Mój błąd, przyznaję powinno być jak słusznie zauważyłeś przedmiotem, nie podmiotem, a jest nim zapoczątkowana przez ciebie dyskusja o
@filas312:

Artystycznie wyróżniają się na tle czego? Jeżeli masz na myśli "a no ten typowy taki pop jak Justin Bieber" to idź skocz do ogniska, bo nie wiem jaki jest sens oceniać wszystko w oczywisty sposób. Wyróżnianie się na tle kupy to wcale nie jest wielkie osiągnięcie - wystarczy tylko śmierdzieć troszkę mniej, a jest wiele rzeczy, do których nie dorastają. Czyli są przeciętni. Tak samo nie mam nic przeciwko tym
@bakteriepodbaterie:

Gdzie @ihwar mnie doi? Nie widzę zupełnie treści do której się odnosisz.

A to o ihwarze była mowa? Czyli zupełnie zgubiłem wątek.

Nie trzeba, tylko nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Jeżeli pewien element wykona się lepiej od tła przeciętnego, to ten dany element nie może być przeciętny, a już z całą pewnością nie może być chałturnikiem.

Tylko że oni wcale nie są powyżej przeciętnej. Oni są tym tłem przeciętnym.
@kontra: forma cytowania. Mimo wszystko to droga z najmniejszym wkładem własnym, nawet nie poszukał czegoś sensowniejszego od byle artykułu na wiki i linka, który w żaden sposób nie odnosi się do niczego poza opisem czym jest antropologia muzyki.
@filas312:

A to o ihwarze była mowa? Czyli zupełnie zgubiłem wątek.

Konstrukcja tego fragmentu wskazywała, że tak.

Tylko że oni wcale nie są powyżej przeciętnej. Oni są tym tłem przeciętnym. Poza tym ponadprzeciętność, takie 3+/6 w skali szkolnej to nadal nie powód do dumy. A jeżeli ktoś pokładał w nich nadzieje czegoś wyżej to jak najbardziej może nazwać ich chałturnikami, bo nie utrzymali należytego poziomu. Chałtura to rzecz bardzo relatywna i
@filas312:

Jakoś tu:

@imo0mfg: usuń konto - bo wyraził własną opinie

@bakteriepodbaterie: jakbym był Vivaldim i widział, że obok mnie jest Rise Against, to wyszedłbym ci z dysku twardego i wyrzucił komputer przez okno. - bo słucha innej (również różniej) muzyki niż ci się podoba

Szanuję ludzi, którzy lubią rzeczy odmienne ode mnie, ale mają o nich jakiekolwiek pojęcie. - sugestia, że twój rozmówca jest w wypowiadanym temacie nie
@bakteriepodbaterie: Wikipedia to pewna mniej lub bardziej zmanipulowana informacja (wszak jest ona pisana przez ludzi, którzy bywają stronniczy, jak zresztą wszystko), a zapewne mógłbyś wyrazić to samo krótszym tekstem wyrwanym z innej części internetu, może nawet treściwiej i bardziej na temat.

Odnośnie

@imo0mfg: usuń konto - bo wyraził własną opinie

@bakteriepodbaterie: jakbym był Vivaldim i widział, że obok mnie jest Rise Against, to wyszedłbym ci z dysku twardego i
@filas312: Więc powinieneś się zapoznać z systemem tworzenia artykułów, który był poruszany w kontekście aneksji Krymu, ale także w tym niedawno przeprowadzonym ama http://www.wykop.pl/link/1869566/ama-jestem-administratorem-wikipedii/, @Lajsikonik jako jeden z administratorów może zapewnić o rzetelności treści w Wikipedii. Może, ale te teksty nie posiadają bibliografii, która da mi pewność, że nikt mnie nie wkręca.

Jeżeli uważasz, że bez prowokacji nie będziesz mógł przeprowadzić dyskusji to świadczy tylko o twoim problemie z zadawaniem pytań.