Aktywne Wpisy
jmuhha +3
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Quear +13
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
- Dzień dobry, chciałbym się zarejestrować do neurologa.
- Najbliższy termin za rok
*Wyjmuje moją książeczke ZHDK, daje Panu w rejestracji do ręki*
- A jak zrobimy tak?
- Najbliższy termin w grudniu.
- No spoko, tylko że zgodnie z ustawą to mam być przyjęty w ciągu tygodnia, dałoby się coś w ogóle w ciągu najbliższych 2 miesiący, bo za 4 to ja już moge nie żyć.
- Takie mamy terminy.
To podziękowałem, zabrałem papierek, poszedłem do drugiej przychodni (duże miasto, 40k mieszkanców, aż 2 neurologów).
I tutaj chciałem serdecznie pozdrowić i podziękować Pani w okienku (chociaż wiem że to nie jej zasługa), bo zdarzyła się rzecz niespodziewana - termin był na za rok, nieważne czy ZHDK czy nie.
Więc wróciłem sobie do domku, stwierdziłem że te benefity za oddawanie krwi to jedno wielkie oszustwo - i ta polityka krwiodawcza w ameryce, gdzie za osocze płacą 50 $, to chociaż jakiś sposób żeby w przypadku choroby móc iść do lekarza.
No i skonczyło się na tym że napisałem skarge do NFZ na te dwie placówki, a kilkanascie minut pózniej dostałem SMS poniżej. Nawet nie wiem jak mam zaregować.
Pozdrawiam, ZHDK z grupą krwi 0-, który woli nie oddawać krwi dopóki sie nie zdiagnozuje, a zdiagnozować się w tym kraju nie może.
#zalesie #niewiemjaktootagowac
@Wookie2020: też tak myśle, bezsilność mocno (・へ・)
Było na piśmie zażądać odmowy zarej. w ciągu 7 dni i z tym słać do NFZ. Nie raz czytałem, że po takim pisemku przychodnia się odzywa skruszona i nagle termin się znajduje.
No ale mam takie same doświadczenia. Edukacja służby zdrowia w tym zakresie jest koszmarnie niska.
@kuncfot: next time spróbuje, ale pewnie mi babka powie że nic mi nie podpisze i mam sobie iść ( ಠ_ಠ)
Jeśli to jest sprzeczne z ustawą, to będą się bali coś takiego napisać.
Trzeba zdawać sobie sprawę z mechanizmu najmniejszego oporu w takich instytucjach: jak
@End0: powie, że Ci nie napisze i co zrobisz? Przerabiałam w innych branżach. Chciałam raz, żeby kurier z inpostu zostawił mi dowód odbioru pomylonej przesyłki, która była u mnie. Powiedział, że nic mi takiego nie napisze, nie podpisze, a jak nie oddam mu przesyłki, to będzie