Wpis z mikrobloga

@Haiiro: neapolitańska ma być zjarana? a cóż to za herezje?

"prawdziwa pizza neapolitańska jest wypiekiem o formie przypominającej koło, którego średnica nie powinna przekraczać 35 cm, Brzeg musi być wysoki na 1-2 cm, napowietrzony, pozbawiony przypaleń, prawdziwa pizza neapolitańska powinna być miękka i aromatyczna."
  • Odpowiedz
@fizzly po pierwsze to ta i może już za mocno przypieczona, ale delikatne przypalenia według angielskich i co lepsze włoskich źródeł nie są niczym złym dla tego rodzaju pizzy bo jest ona pieczona w bardzo wysokiej temperaturze, a jak masz z tym problem to napisz to Włochom, masz zdjęcie jak walczyli żeby była wpisana do UNESCO

Prędzej dyskwalifikuje ją to, że jest podana w kartonie na wynos, bo ja się powinno
Haiiro - @fizzly po pierwsze to ta i może już za mocno przypieczona, ale delikatne pr...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz