Wpis z mikrobloga

@tom-ek12333 mylisz się, ktoś kto jest w akcjach, może sobie np. ustawić SL i mieć #!$%@? jajca na raporcik, idź zagraj shorta na CFD, to pewnie według twojej logiki mniejsze ryzyko
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@maniek74: heh chyba nie rozumiesz jednej sprawy- równie dobrze mogłem kupić JD bo fundamenty dobre, postawić stop lossa a potem dostać -10% na otwarciu...
Po otwarciu i mojej stracie 10%+, cena może od razu skoczyć o te 10%. Stop lossy są super na rynku FX i Bitcoinie ale na akcyjnym, przy dużej zmienności to już nie byłbym tego taki pewien.

Ciekawe co ze stop lossami na Intelu jak się otworzył
  • Odpowiedz
@tom-ek12333 o to mi chodzi, nie szkoda ci #!$%@?ć 10% grając shorty na CFD, a panicznie boisz się stracić tych 10% próbując longa na akcjach, czemu? bo masz szuro-spadziowa blokadę w głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°) max co, to możesz wejść w jakiś gówno-papier szurajacy po dnie, ale pod hossę na big-techu boisz się podłączyć, bo w głowie masz wtedy te dziesiątki filmików i wpisów swoich szuro-idoli
  • Odpowiedz
  • 1
@golomb13: Patrzę na to tak:
Wyniki mogą być dobre i pobijać oczekiwania. Prawdziwi profesjonalni analitycy po researchu rynku mogą uznać, że to już najlepszy wynik jaki był i następny będzie już gorszy. Wtedy cena w dół.

To tak jak ze sportowcami- w końcu pada ten najlepszy wynik, nie do pobicia.
  • Odpowiedz
  • 0
luka po wynikach, czy jakiś trupach z szafy w spółce, to zawsze ryzyko wliczone w grę

@maniek74: Więc to graj i się ciesz, podłączaj się pod hossę. Moja szuro spadziowa blokada każe mi siedzieć głównie w TLT :p.

@golomb13 Nvidia dla mnie ma już trajektorię w dół. Gównospółka to sprężyna która coraz bardziej się napina. Pożyjemy zobaczymy.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: Nie no nazywanie nvidii gownospolka to przesada, takie nastawienie powoduje ze nie zainwestujesz ani centa nawet pomimo tego ze wszystkie przeslanki sklaniaja ku wzrostom.

Pamietaj ze nie jestesmy tui dla sentymentu tylko zeby zarabiac pieniadze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz