Aktywne Wpisy

shaelix92 +435

źródło: targi_beauty
Pobierz
mirko_anonim +25
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
Krótko z ruską agenturą.
Rada Najwyższa Ukrainy przyjęła projekt ustawy zakazujący działalności organizacji religijnych związanych z Rosyjskim Kościołem Prawosławnym na Ukrainie. Dokument, za którym głosowało 265 posłów, daje podstawę do likwidacji Ukraińskiej Cerkwi Prawosławnej Patriarchatu Moskiewskiego na terenie Ukrainy. Ustawa wejdzie w życie 30 dni po opublikowaniu.
Likwidują cerkiew zależną od Moskwy. Z alfabetem to nie ma nic wspólnego przecież. Nie ma w tej chwili pomysłów, żeby język ukraiński zapisywać alfabetem łacińskim i zastąpić cyrylicę.
białoruskie zapisywane łacinką, ale w tej chwili to zwykły folklor i nikt nie traktuje tego poważnie. Kazachowie porzucili narzuconą im cyrylicę i wrócili do swojego alfabetu, Mongołowie też się zastanawiają. Ale ukraiński czy białoruski to jednak co innego. Z drugiej strony - w XIX poważnie się przymierzano do zapisywania polskiego cyrylicą, na szczęscie to