Aktywne Wpisy
mickpl +1293
cytmirka +163
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Krótko z ruską agenturą.
Rada Najwyższa Ukrainy przyjęła projekt ustawy zakazujący działalności organizacji religijnych związanych z Rosyjskim Kościołem Prawosławnym na Ukrainie. Dokument, za którym głosowało 265 posłów, daje podstawę do likwidacji Ukraińskiej Cerkwi Prawosławnej Patriarchatu Moskiewskiego na terenie Ukrainy. Ustawa wejdzie w życie 30 dni po opublikowaniu.
Likwidują cerkiew zależną od Moskwy. Z alfabetem to nie ma nic wspólnego przecież. Nie ma w tej chwili pomysłów, żeby język ukraiński zapisywać alfabetem łacińskim i zastąpić cyrylicę.
białoruskie zapisywane łacinką, ale w tej chwili to zwykły folklor i nikt nie traktuje tego poważnie. Kazachowie porzucili narzuconą im cyrylicę i wrócili do swojego alfabetu, Mongołowie też się zastanawiają. Ale ukraiński czy białoruski to jednak co innego. Z drugiej strony - w XIX poważnie się przymierzano do zapisywania polskiego cyrylicą, na szczęscie to