Wpis z mikrobloga

Kupiłem #hogwartslegacy na #ps5 i w trybie performancy bardzo często mam dropy fps, dodatkowo coś złego dzieje się z światłem, jakby wczytywało się z opóźnieniem, to normalne? taka optymalizacja? #gry
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiotreKqxx: Grałem w to jak było nowe i nie przypominam sobie problemów, ale jak przechodzisz przez drzwi, to gra wczytuje obszar i może to dlatego. Na Xboxie Serie S i poprzedniej generacji są nawet ekrany ładowania przy przechodzeniu przez drzwi.
  • Odpowiedz
@PiotreKqxx: ta gra jest zrobiona na tym gównianym silniku unreal engine, to jest normalne, ten silnik jest po prostu tak z-----y. Ciesz się że nie masz kilkunastusekundowych ścin jak w Jedi fallen order
  • Odpowiedz
@SmugglerFan tzn ja tylko pytam, no teoretycznie jeśli chodzi o konsole każdy powinien mieć to samo

@PiotreKqxx: "runs fine for me" to już jest mem. Mnóstwo graczy nie ma żadnych oczekiwań i nawet nie widzą takich rzeczy które wymieniłeś. Pamiętasz jak pisali na premierę cyberpunka, że oni nie mają żadnych błędów? Jeden, taki słynny fanboj cyberpunka, wrzucił filmik, by pokazać jak u niego niby idealnie działa. Dosłownie co kilka
  • Odpowiedz
  • 0
@PatusiaNiusia @sm_m @SmugglerFan dodatkowo niby mam w tv VRR i wszystko z nim związane odpalone, a mam do wyboru tylko 3 tryby graficzne, a w internecie jest napisane, że w przypadku VRR jest do wyboru 5 xD ehhh, no dzięki za pomysł najwyżej jeszcze zrobię hard reset konsoli i kupię nowy kabel hdmi.. tylko znowu zabawy z sejwami, bo Sony stwierdziło, że tych z gier na ps5 nie można
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan nie napisałem ale właśnie sprawdziłem na horizon forbidden west i też mam jakieś glicze, np dlugo mi się menu otwiera z eq i czarny ekran wtedy, jakieś refleksy świetlne, jak zmieniłem port hdmi i w ogóle ekran lekko miga
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan kuzwa nie wiem, ale hard reset i nowy kabel to jedyny pomysł xD konsolka czysta itp. Jeszcze spróbuję pobawić się w trybie bezpiecznym z odbudowa bazy danych itp. No chyba, że po prostu gram, a trochę jest gorąco i konsola tez się poci i dławi
  • Odpowiedz