Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś szukał "ambilight" do komputerowego monitora to poleczam to. Działa całkiem fajnie, sporo opcji konfiguracji i cena. Chociaż widze, że podrożało bo ja kupiłem do 34cali za 65zł a tu już 90 xD Ale i tak warto. Doszło w 6 dni z chin czyli szybciej niż przesyłka krajowa pocztą polską. Zamówione 9 a 15 sierpnia już było w paczkomacie.
https://pl.aliexpress.com/item/1005005347645358.html

#aliexpress #polecam #ambilight
Bodzias1844 - Jakby ktoś szukał "ambilight" do komputerowego monitora to poleczam to....

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-15 220856

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bodzias1844: Przecież to nie jest ambilight light tylko tasma LED za monitor
ambilight light potrzebuje wiedzieć, że na lewym rogu jest niebieski kolor a na prawym zielony i działa to najczęściej z kamerką, którą dajesz jak lampkę na górę monitora
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Dzięki zamówione bo już od dawna chodziło mi po głowie takie coś do komputera, zobaczymy jak się sprawdzi zamiast lampki nocnej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pytanie czy apka pozwala jakoś sterować częstotliwością albo "ostrością" tych światełek? W klawiaturze od Razera mam opcję ambilight i można tam jakoś regulować czy ma być bardziej rozmyte czy dokładne. Chodzi o to żeby przy dynamicznych scenach albo graniu nie
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Nevermind chyba obejdę się ze smakiem bo Aliexpress mi anulował ten zakup ¯\(ツ)/¯
I nie wiem o co chodzi. Bo inne zakupy przeszły, jedynie ten produkt nie. Żadnych kuponów nie było ani nikt wcześniej nie zamawiał tego na ten adres.
ladykagami - @Bodzias1844: Nevermind chyba obejdę się ze smakiem bo Aliexpress mi anu...

źródło: alidajedupy

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bodzias1844 czy te paski led są sztywne czy elastyczne? Chodzi mi o przyklejenie do zakrzywionego monitora. A no i jak możesz to rzuć jakieś foteczki jak to wyszło u Ciebie, a najlepiej jakiś krótki filmik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek są giętkie. W zestawie są uchwyty na te paski przyklejane. Na dluższy pasek są 3 także do zakrzywionego ekranu podejdzie. Jak nie zapomnę to wieczorem nagram bo w dzień słabo widać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek: z tym usb z monitora to nie wiem, producent niestety nie chwali się jakiego prądu to potrzebuje. Informuje tylko, że najlepiej jakby to było USB 3.0. Kabel jest długi jak coś.
Na filmie trochę przekształcone są kolory na monitorze bo aparat p---------e w ciemności xD W rzeczywistości są bardziej "zgrane" odcieniami z tymi z ledów. A no i taka uwaga, ja mam monitor przymocowany do biurka ale od ściany
Bodzias1844 - @Smartek: z tym usb z monitora to nie wiem, producent niestety nie chwa...
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Jeszcze naszła mnie refleksja przed zamówieniem - wymiary są pod monitory o jakim formacie, bo ja mam ultrawide? Wiesz, żeby te pionowe słupki LED po bokach nie były zbyt wysokie i nie wychodziły poza obudowę monitora ;). EDIT: Dobra, zamówiłem, co będzie to będzie :-D.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Dzięki kumplu, przyszły dziś, zamontowałem i super dają radę. Miałem kiedyś takie za ponad 400 zł z Allegro, skrzynka od USB była dużo większa, wymagało odrębnego zasilania do 220V, sterowniki kiepsko działały, a LED-y były na najzwyklejszym chińskim pasku całkowicie odkryte. Za 1/5 tej ceny produkt 300% fajniejszy, ładniejszy i lepszy :-D.
Smartek - @Bodzias1844: Dzięki kumplu, przyszły dziś, zamontowałem i super dają radę....

źródło: photo_2024-09-02_19-38-07

Pobierz
  • Odpowiedz