Wpis z mikrobloga

#oknaidrzwi #budownictwo
Hej, mam taką zagwostkę, klamka od okna nie dała się przekręcić z pozycji uchylonej, żeby zamknąć, była jakby zblokowana. Użyłem trochę więcej siły, klamka puściła, ale wypadła taka blaszka jak na zdjęciu. Co prawda teraz klamka chodzi elegancko w każdej pozycji, ale coś podejrzewam, że ta blaszka nie była tam zbędna, czy powinienem się martwić?
K.....g - #oknaidrzwi #budownictwo 
Hej, mam taką zagwostkę, klamka od okna nie dała ...

źródło: 1000007399

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kauabang: Zrób tera coś takiego. Pewnie masz w oknie opcję lekkiego uchylenia, wiesz takiego ze szparą, żeby był lekki przepływ powietrza, klamka jest wtedy na godzinie 10 czy tam 14 w zależności od tego z której strony jest. Łapieesz o co chodzi? Zrób tak i zobacz czy da się, czy będzie od razu się uchylać tak jak przy pełnym uchyleniu (klamka na 12). Prawdopodobnie u----------ś właśnie ten cyngielek odpowiedzialny za
  • Odpowiedz
@niecodziennyszczon: Wiem, o co chodzi, ale przyznam, że nie widzę różnicy czy z blaszką, czy bez. Na godz. 10 rozszczelnia się delikatnie, tak jak do tej pory, próbowałem nawet lekko pociągnąć, żeby sprawdzić czy się dobrze trzyma i nie ma różnicy.
  • Odpowiedz
@Kauabang: To trochę inaczej rozwiązana niż u mnie, ale w sumie chodzi o to samo. W każdym razie istnieje coś takiego w tych współczesnych okuciach jak delikatna regulacja skrzydła okiennego w ramie, na pewno w górę i w dół, czy na boki to nie pamiętam teraz, może też, i takie haczenie się to często jest właśnie kwestia tego 1mm wyregulowanego w złym kierunku lub lekkiego obwieszenia się skrzydła pod własnym
  • Odpowiedz