Wpis z mikrobloga

Jako że kacapki mnie masowo blokują, więc odniosę się do wpisu kolegi tutaj.

Narobili nam krzywdy nie mniejszej niż Ruscy.

@Lynch9: XDDDD

Krzywdy ukraińskie: WOŁYŃ KUUUUUURŁAAAA, WOŁYYYYŃ.
100 tysięcy cywili okrutnie zamordowanych. Sporo, prawda?
Obecna postawa: przyjaźni, sympatyczni ludzie, z którymi codziennie rozmawiam, bo w mojej okolicy sporo ich mieszka. Bawią się z moim psem, mój samochód naprawia ukraiński mechanik. W internecie - wielka sympatia do Polaków, solidarność między narodami, choć oczywiście nie dotyczy to 100% społeczeństwa, ale co się dziwić, jak w Polsce taka k0nfederosja ma 10% poparcia, a prokacapków jest pewnie ze 2-3 razy tyle?

Kacapia:
od XVIII wieku niemal ciągłe wojny albo wegetacja pod kacapskim butem, zsyłki na Sybir, krwawo tłumione powstania, rzezie cywilów, rusyfikacja, w XX-leciu międzywojennym krwawa wojna z kacapstanem i wreszcie kilkanaście lat spokoju. W międzyczasie na swoim terenie ZSRR masowo morduje Polaków, a po 1939 - morduje ich też w Polsce, po napaści na spółkę z Niemcami, którym pomagali odbudować potencjał, więc mozna śmiało powiedzieć, że ponoszą znaczną część winy za wybuch II Wojny Światowej. Potem wymordowanie oficerów, więc ważnego elementu elity narodu, w Katyniu. Traktowanie Polaków jak mięsa armatniego w czasie wojny z niekompetentnymi alkoholikami w roli dowódców, więc kolejne setki tysięcy do piachu. W czasie "wyzwalania" masowe gwałty i morderstwa oraz grabież.
Potem kilkadziesiąt lat okupacji, kacapizacji, mordowania i okradania Polaków.

Łączna liczba ofiar śmiertelnych - miliony. Kolejne kilkadziesiąt milionów bezpośrednio lub pośrednio skrzywdzone w większym lub mniejszym stopniu.
Obecna postawa: "Haha, widzicie, jak mordujemy ludzi na Ukrainie, widzicie nasze obozy koncentracyjne, widzicie gwałty, tortury i egzekucje? My Ukraińców traktujemy jak braci, dla was będziemy dużo gorsi."
A w kacapskiej telewizji lecą materiały o tym, jak to zrzucą na nas b---ę atomową. Szary kacapek w internecie też zresztą regularnie się w ten sposób odgraża. A jak.

#ukraina #wojna
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pantokrator: Ukraińcy tacy sympatyczni nie są, ale trzeba popierać kraj niesłusznie zaatakowany i do tego bijący się z naszym największym wrogiem. W ostateczności logika każe wspierać słabszego wroga w starciu z silnym. Ruską onucą nie jest ten, kto nie lubi Ukraińców, tylko ten, który popiera Rosję w starciu z Ukrainą.

I warto podać dokładne liczby - w ZSRR NKWD od tak rozstrzelało 100 tysięcy Polaków, bo uznało ich za szpionów
  • Odpowiedz
  • 36
@Pomorski_Wilk: No ale jacy nie są? Ci straszni Ukraińcy w Polsce? To czemu mam z nimi same pozytywne doświadczenia? Ale co ja zrobię? Szanuję ludzi, z którymi rozmawiam, nie okazuję pogardy, jestem cierpliwy i staram się pomagać, jeśli mają problem z wytłumaczeniem mi czegoś po polsku. Sądzę, że jakbym przyjął postawę k0nfederacką, to też by na mnie pluli, poniekąd słusznie :D
  • Odpowiedz
  • 26
@WielkiNos: No to jest przykład. Kochają zwierzęta, co akurat jest cechą pozytywną, no chyba, że się jest k0nfederatą i hot dogi rozumie się trochę inaczej niż zdrowi psychicznie ludzie.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Wiem, że nie wolno generalizować, ale mimo wszystko zauważyłem, że są bardziej agresywni niż Polacy, więcej piją i według statystyk częściej dokonują przestępstw (oczywiście nieznacznie, do Gruzinów nie mają podjazdu). Często u nich jest takie krętactwo i cwaniactwo. O ile Ukraińcy z Galicji (Lwów i okolice) są tacy podobni do Polaków, to reszta jest bardziej podoba do Rosjan. Aczkolwiek mam ograniczony punkt widzenia, bo znam Ukraińców tylko z Galicji
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Uooo #!$%@? xD Tutaj minusy xD wiesz, są granice klękania do miecza, ale chyba jesli chodzi o kwalifikacje pogardliwego stosunku do Polaków, to twoi ukochani Ukraińcy spokojnie by znaleźli miejsce w pierwszej 3. Na bank zaraz za izraelitami. Także, zamiast brać po same bile, to może już lepiej zostańcie przy narracji, że jest to tylko zimną kalkulacja, że Ukraina odwala za nas brudną robotę xD bo już najważniejsze tuzy
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Ukraińcy są mili ale tylko na pozór, spróbuj wejść z nimi w rozmowę na temat Wołynia, ich bohaterów narodowych, albo strajków rolników to wtedy zobaczysz ich prawdziwą twarz i jakie mają myślenie, albo będą próbowali cie zbyć i powiedzą że oni nie znaju kto to bandera, a tam od dziecka ich uczą kto to jest.
xclws - @Pantokrator: Ukraińcy są mili ale tylko na pozór, spróbuj wejść z nimi w roz...
  • Odpowiedz
@Pomorski_Wilk według jakich statystyk? Według tych, które widzialem, popełniają ogólnie mniej przestępstw niż Polacy, nawet jeśli weźmiesz pod uwagę, że 2/3 Ukraińców w Polsce to kobiety. Gdyby się jeszcze nauczyli nie jeździć po pijaku to już w ogóle byłoby super
  • Odpowiedz
  • 0
@WojciechM-ce: Jeśli chodzi o pogardę dla.p0laków - nie mylić z Polakami - to jest ona dobra i sprawiedliwa, słuszna i zbawienna. Darmozjady, lenie, cwaniaki i nieroby, fanatyczni katole, przesyceni pazernością, zawiścią i oczywiście z całego serca nienawidzący Ukraińców, ale też każdego, kto im zwróci uwagę, by nie rzucali petów na trawnik albo by łaskawie posprzątali po swoim psie.
Na szczęście mnie to nie dotyczy. Ukraińcy są dla mnie bardzo uprzejmi.
  • Odpowiedz
  • 1
@WojciechM-ce: Wiesz co, po pierwszych kilku słowach stwierdzam, że nie zamierzam czytać reszty tego wysrywu, a że nie lubię, jak pod moim wpisem ktoś mnie raz za razem obraża i pomawia, więc po prostu go usunę. ¯\(ツ)/¯

Serio, niesamowite, że człowiek, który zaczyna 2 komentarze z rzędu od obrażania, nie ma dobrych stosunków z Ukraińcami. Zupełnie jakby Ukraińcy nie lubili komunikować się z upośledzonymi chamami. A to banderowcy!!!!!

I w
  • Odpowiedz
  • 0
@TomaszBP: Od razu 2137 do 1. Jakieś jeszcze anegdoty z tzw. kacapskiej d--y?

No, Wrocław od lat słynie z tego, że nie mieszkają w nim Ukraińcy. To POLSKIE MIASTO, POLSKIE OD ZAWSZE. Każdy POLAK z dziada pradziada WROCŁAWIANIN ma tu tatuaż z napisem "PRZEPROŚ ZA WOŁYŃ, BANDEROWCU, PUTIN DID NOTHING WRONG" - najczęściej na czole.

Nikomu nie będę udowadniał, że w mojej okolicy mieszka mnóstwo Ukraińców. Jak ktoś nie wierzy - to na cholerę w ogóle ze mną dyskutować, w końcu w takim wariancie jestem zwyczajnym kłamcą i czego nie napiszę - to może być zmyślone, a mnie nie da się
  • Odpowiedz
Jedziesz sobie za granicę, a tam ci od razu plują w ryj i "przeproś za Jedwabne, Polak zabilł żyda kosą w łeb..." - i nie obchodzi ich, że g---o masz z tym wspólnego.

@Pantokrator:

Jedwabne to zbrodnia kilkunastu Polaków, którzy zrobili to prawdopodobnie z inspiracji Niemców albo ze strachu przed nimi. Do tego udział części Polaków ograniczył się wyłącznie do pilnowania Żydów na
  • Odpowiedz
@Pantokrator: I po co sobie dopowiadasz? Czy ja gdzieś napisałam że masz żądać od nich przeprosin? I co nam po tych przeprosinach? Niech robią ekshumacje, a przeprosiny sobie darują, bo i tak nie będą szczere, bo oni popierają to co zrobili ich przodkowie i jeszcze ich wybielają. O widłach też nic nie napisałam. I nigdzie nie napisałam że masz bezpośrednio wyskakiwać i krzyczeć wołyń, wołyń, jak razem rozmawiacie to na
  • Odpowiedz