Aktywne Wpisy
monalisssa +421
jmuhha +69
Mam pytanie, moj wspanialy sasiad zrobil sobie odprowadzienie deszczowki na moja posesje.
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Miałem ostatnio taką mało zabawną sytuację, w której otrzymałem pozytywny feedback wraz z ofertą współpracy (słowną przez telefon). Następnie informację, że moja umowa już jest w dziale kadr i niedługo otrzymam ją na e-mail. Po czym kolejnego dnia przyszła do mnie informacja, że projekt jest zatrzymany i nie będzie umowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) miał być kontakt b2b, ale zacząłem się zastanawiać a co by było gdybym był na UoP, złożyłbym wypowiedzenie a ta niepoważna firma postąpiłaby w taki sposób? W swojej karierze miałem trzy umowy o pracę w dużych korpo, więc nawet nie przyszła mi do głowy myśl, że można kogoś tak wydymać. Pytanie jakie istnieją wyjścia z takich sytuacji?
#pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Minęło jakieś 2-3 tyg i oferty na nowo widoczne eh xd
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: a czemu nie? Po prostu poszukałbyś jakiejś innej pracy, tak ciężko w Twojej branży?
Może się tam projekt skończył niezależnie od nich bo np. klient się wycofał. No bo jeżeli w jakiś inny sposób mieliby się zachować, tzn. czekać aż będzie projekt dla nowego pracownika?