Wpis z mikrobloga

#polityka #bekazpisu a w sumie #bekazwyborcow

Czy jakis wyborca PiS moze mi to racjonalnie wytlumaczyc, dlaczego glosuje na ta partie i ma ona nadal ponad 30%? Co chwila pojawiaja sie nowe informacje jak to kolejne osoby po prostu wyciagaly pieniadze z budzetu. Ostatnio szef PKOLu sie pokazal z pieknej strony.

Nie brzydzi was to, nie przeszkadza w zaden sposob? Od razu uprzedze "a bo oni robili tak samo", przez 8 lat PiS nie znalazl nic poza tym ze, Nowak zapomnial zadeklarowac zegarka.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miki4ever: Żeby przestać być teraz wyborcą PiS trzeba przed samym sobą się przyznać, że popełniło się błąd. A dla prawicowych wyborców przepraszanie i przyznawanie się do błędu to oznaka słabości, na którą oni nie mogą sobie pozwolić.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Ja osobiście jako wyborca koalicji nie chce już słuchać o kolejnych nieprawidłowościach/nadużyciach PiSu, bo to oczywiste, że odwalali i mało kto to kwestionuje (poza silnym elektoratem PiSu). Ja czekam, aż zobaczę tych pisowców przed sądem i liczę na to, że dostaną wyroki.

Niestety, nie wiem czy widzisz, ale obecna koalicja też zaczyna iść w niedobre standardy. Ludzie z rządu w państowych spółkach, TVP idzie w stronę TVPiS (zawieszanie dziennikarzy
  • Odpowiedz
Ja czekam, aż zobaczę tych pisowców przed sądem i liczę na to, że dostaną wyroki.

@Koziom: To uzbroic sie w cierpliwosc proponuje.

Juz dwoch z nich bylo w pierdlu i co? Dlugo tam zabawili?

Dopoki dlugopis jest prezydentem to nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@Koziom: Czytalem ciekawe rozwiazanie jak ugryzc zeby obejsc tego (...)
Uchwalac ustawy ale po powrocie z senatu ich nie glosowac. Ponoc sejm nie ma miar czasowych w jakich musi sie zajac ustawami ktore wrocily z senatu.

I sobie tak procedowac ustawe po ustawie i odkladac na polke. Gdy juz wreszcie nadejda lepsze czasy i w palacu prezydenckim bedie znow urzedowal prezydent to wszystkie poddac pod glosowania.

Jesli rzczywiscie tak mozna
  • Odpowiedz
@miki4ever: bynajmniej bombelkom dali a zły Tusk z libkami zabrał patrz jak było za Tuska tylko ocet był w sklepach za Tuska nie ma nic a za Pisu może i kradli ale się podzielili z nami prostym ludem zobacz synek ile robią a jeszcze będą robić mierzeja wiślana, CPK, PCK, Obajtek jaki sprawny menadżer.....
Głównym motorem napędowym jest kasa - emeryci i beneficjenci 500+ najpierw dostali socjal a później oglądali
  • Odpowiedz
@deletenomads @miki4ever trzeba by stanąć w prawdzie i przyznać przed sobą samym że dało się wkręcić i zostało się oszukanym. Trzeba by zakwestionować wiele lat swojego życia i wiary w to że są to pomazańcy. Wyborcy tej partii to sekciarze urabiani przez lata przez machinę medialną PiS i usłużnych dziennikarzy, publicystów, komenatorów mających interes w naganianiu PiSowi wyborców.

Cała ta machina medialna PiSu to jest majestersztyk. Zrobili to perfekcyjnie i
  • Odpowiedz
@miki4ever znajdź partię inną niż PiS która jest prawicowo-konserwatywna. Przypominam że wszyscy Polacy nie oczadzeni Netflixem i TVN mają prawicowo-konserwatywne przekonania.
  • Odpowiedz
@miki4ever z perspektywy logiki każda partia chcąca mordować dzieci to skrajna lewica. W polskim grajdołku tylko PiS, K., i PSL nie są skrajną lewicą.
Więc załóżmy że jesteś Polakiem-Katolikiem, to twój wybór:
1. K. to opcja pro-rosyjska,
2. PSL kolaboruje ze skrajną lewicą
3. PiS rozdaje pieniądze

Co wybierasz?
  • Odpowiedz
@miki4ever: Głosują na PiS też dlatego bo PO ich w-----a a PO obecnie o--------a. Nie idzie im ściganie pisowców. TVP nie pokazuje sie jako neutralna telewizja, kredyt 0%.
W--------e ludzi którzy poszli odsunąć od władzy PiS może zaraz dać ich powrót.
  • Odpowiedz
@miki4ever przed ostatnimi wyborami miałem dyskusję z emerytowanym szatniarzem... wyliczyłem mi kilkanaście afer pis, wyliczyłem mu ile pieniędzy ukradli... a on podsumował to tem, że każdy kradnie, ale pis dam 500+, dał 13 emeryturę itp... jak mu tłumaczyłem, że ta 13, czy 14 emerytura nawet nie wyzeruje inflacji, to nie rozumiał tego. Obraził się i nawet na dzień dobry nie odpowiada.
  • Odpowiedz