Wpis z mikrobloga

@rostu: Poziom świadomości jak tzw. zaciągu leninowskiego do partii bolszewickiej "Nie wiem co powiedział Lenin, ale wiem, że rozwiązał wszystkie problemy świata"
  • Odpowiedz
@Jariii:

przepraszam bardzo ale jak juz cos ci sie nie podoba to prosze o konstruktywna krytyke bo tak wyszlo jak wyszlo:

hipisi, stalin, lenin, jeszcze tylko napisz cos o hitlerze i bedziesz drugi korwin :>
  • Odpowiedz
Urzędnicza pomoc jest do d--y bo nie ma regularnej weryfikacji zasadności a nawet jeśli jest to przy urzędowych procedurach graniczy z cudem odebranie zasiłków. Tego problemu nie ma przy prywatnych fundacjach. Tam po prostu jak ktoś przygrywa przestaje mu się dawać i taka osoba g---o może. A przy państwowym spróbuj odebrać.

@franekfm: Bzdura. Zasiłek rodzinny np jest przyznawany co rok i co roku trzeba udowodnić że przysługuje. Z innymi jest
  • Odpowiedz
że "czysty wolny rynek" to bzdura, która nie działa w praktyce, i że jak Korwin mówi o "wspaniałych XIXwiecznych USA, gdzie każdy robotnik mógł wyżywić rodzinę" to jest to zwykły bullshit

@bruceivins: No tak. Na podstawie jednej informacji jesteś na tyle kompetentny żeby to stwierdzić. Dodatkowo zapewne potrafisz przedstawić łańcuch przyczynowo-skutkowy pomiędzy wolnym rynkiem, a liczbą bezdomnych dzieci. A także udowodnić, że zaraz likwidacji "czystego wolnego rynku" (kiedy? jak?) sytuacją
  • Odpowiedz
udowodnij to

@bruceivins: Serio? :) Mam ci udowadniać, że samo istnienie ruchów socjalistycznych nie świadczy jeszcze o tym, że ludziom żyło się źle? :) A czy istnienie nazistów świadczyło, że żydowstwo było problemem? Albo czy istnienie feministek świadczy o tym, że kobieta jest tylko (jak to kiedyś ujęła pewna członek tego ruchu) "maszynką do robienia dzieci"? Do tego potrzeba obiektywnych danych, a nie kierowania się sympatiami tłumu.

Przecież dzisiaj też ludzie
  • Odpowiedz