Aktywne Wpisy
Kearnage +823
zeszyt-w-kratke +34
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
Po co więc istnieje ten portal? Żeby skrócić wizytę u urzędnika o 2 minuty 13 sekund i 7 setnych?
#motoryzacja #polska
Przy dowodach osobistych nastąpił regres. Jak wyrabiałem w 2021 to złożyłem wniosek przez internet i poszedłem tylko odebrać nowy dokument. Natomiast jakoś kilka miesięcy później -już chyba w 2022- ukradli mi portfel więc wyrabiałem ponownie, a że w międzyczasie weszła obowiązkowa biometria to musiałem iść złożyć wniosek osobiście w urzędzie.
@t-tk: jak już ktoś niżej napisał - tak już nie jest, ze względu na dane biometryczne, bez których dowodu nie da się wyrobić, a przez internet ich nie wyślesz.
Co generalnie jest zrozumiałe, tylko po jaką cholerę utrzymywać możliwość składania tych wniosków online?
Pewnie żeby urzędasy mogły się chwalić jak to nie jest nowocześnie i cyfrowo...
Ale zdjęcie chyba nadal mogę?