Wpis z mikrobloga

#gry #steamdeck
Ma ktoś może do polecenia jakiegoś RPG najlepiej indyka którego pogram na steamdecku? Szukam czegoś gdzie można pozwiedzać, zdobywać ekwipunek, jakieś czary, levelować postać. Najlepiej jakby walka była action ale JRPG też ujdą bo tak będzie chyba łatwiej coś znaleźć.
Ogrywam teraz Dragons Dogma i jest spoko, ale szukam też coś może bardziej zeldopodobne. Albo coś w stylu(graficznym) jak Graveyard Keeper. Im więcej coś macie tym lepiej, coś znajdę wtedy ;P
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoubleWu: Jeśli pisząc zeldopodobne masz na myśli te starsze części w 2D, to ja polecam, bo sam obecnie ogrywam, stare części Final Fantasy, zacząłem sobie od 1 części i gra się całkiem przyjemnie jak na takie starocie. Oczywiście mam na myśli te wersje pixel remaster.
Dużo grindu jest generalnie ale ja to właśnie lubie.
  • Odpowiedz
@DoubleWu: Nie wiem czy mogę polecić bo sam jeszcze nie grałem po zakupie, ale ogólne recenzje są dobre:

- There Is No Light: Enhanced Edition (od 2,45 zł na gg.deals, w większości pozytywne [476] na steam)
- Symphony of War: The Nephilim Saga (od 3,80 zł na gg.deals, przytłaczająco pozytywne [10,271], ale to taktyczny rpg)
- Citizen Sleeper (od 2,52 zł na gg.deals, bardzo pozytywne [5037])

kupiłem na zaś, niestety
  • Odpowiedz